Novice

Daimler bi strogo ločil področji osebnih in gospodarskih vozil

Nadzorni svet in upravni odbor Daimlerja sta se dogovorila, da bosta ovrednotila odcepitev enote Daimler Truck in začela s pripravami za njeno preoblikovanje v javno delniško družbo. Podjetje Daimler pa naj bi se v prihodnosti, ob primernem času, preimenovalo v Mercedes-Benz.

Daimler Truck naj bi kot javna delniška družba do konca letošnjega leta nastopil na borzi v Frankfurtu, pri čemer naj bi večino delnic podjetja razdelili obstoječim Daimlerjevim delničarjem, manjši paket delnic pa naj bi zase zadržalo krovno podjetje Daimler. Slednje naj bi se “ob primernem času” preimenovalo v Mercedes-Benz.

Ola Källenius, predsednik upravnega odbora družb Daimler in Mercedes-Benz, je sklep pospremil z besedami: “To je zgodovinski trenutek za Daimler. Predstavlja začetek temeljitega preoblikovanja podjetja. Mercedes-Benz Cars & Vans in Daimler Trucks & Buses sta različni podjetji s specifičnimi skupinami kupcev, tehnološkimi usmeritvami in kapitalskimi zahtevami. Mercedes-Benz je najbolj cenjena globalna znamka luksuznih avtomobilov, ki ponuja najbolj zaželene avtomobile zahtevnim kupcem. Daimler Truck strankam zagotavlja vodilne rešitve in storitve na področju transporta. Obe podjetji delujeta v industrijah, ki se soočata z obsežnimi tehnološkimi in strukturnimi spremembami. V tem kontekstu verjamemo, da bosta poslovali najbolj učinkovito kot neodvisni entiteti, z močno neto likvidnostjo in brez omejitev konglomeratne strukture.”

Ekipe za zagotavljanje finančnih, zavarovalniških ter storitev s področja upravljanja voznih parkov oz. mobilnosti, ki so del Daimler Mobility, bodo dodeljene ustreznim področjem poslovanja obeh novih podjetij.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia naj bi proizvajala električne avtomobile podjetja Apple
Bliža se začetek prodaje električnega križanca ID.4