Novice

Daimler s tremi samostojnimi poslovnimi enotami

Daimler je ob zaključku oktobra dokončno izpeljal napovedane formalne spremembe strukture poslovanja, ki so jih začeli pred dvema letoma ter lani oznanili pod imenom Project Future.

Uprava Daimlerja je julija lani objavila svoje načrte reorganizacije, s katero bi dosegli večjo učinkovitost poslovanja, lažje sledili trendom rasti ter potrebam po povečani mobilnosti. Pred formalno izvedbo prestrukturiranja so morali pridobiti soglasje delničarjev na redni letni skupščini maja letos, kjer je bila uprava v predstavitvi načrtov očitno dovolj prepričljiva, saj je pridobila praktično soglasno podporo.

Pod krovno družbo Daimler AG (delniška družba, ki edina od poslovnih subjektov kotira na borzi) so po novem zbrana tri samostojna podjetja, delniške družbe Mercedes-Benz, Daimler Truck ter Daimler Mobility. V krovni družbi je zaposlenih približno 6.000 ljudi, na čelu njenega upravnega odbora pa je Ola Källenius, ki hkrati vodi upravo odvisnega podjetja Mercedes-Benz s približno 175.000 zaposlenimi po svetu ter strateško odgovornostjo za osebna vozila in dostavnike znamke Mercedes-Benz. Predsednik upravnega odbora podjetja Daimler Truck  je Martin Daum, v njem je globalno zaposlenih približno 100.000 delavcev, ki pokrivajo poslovni program tovornih vozil in avtobusov. Tretje podjetje, Daimler Mobility, je bilo preoblikovano julija iz obstoječega samostojnega podjetja Daimler Financial Services. V njem je okvirno 13.000 zaposlenih, ki so zadolženi za zagotavljanje finančnih, zavarovalniških ter storitev s področja upravljanja voznih parkov oz. mobilnosti v splošnem; na čelu upravnega odbora je Franz Reiner.

Avtomobilizem.com (Vir in slika: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
FCA pokopal upanje o prihodu Alfe Romeo GTV in 8C
Steve Wozniak ima pomisleke glede popolnoma avtonomnih vozil