Novice

Bliža se začetek prodaje električnega križanca ID.4

Volkswagen nadaljuje svojo električno ofenzivo s pričetkom prodaje kompaktnega električnega križanca, ki naj bi prišel v roke prvih kupcev že prihodnji mesec.

Po začetku predprodaje posebne serije modela ID.4 1 ST2 naj bi se do sredine tekočega meseca v približno 40 evropskih državah ter v ZDA pričela še predprodaja ostalih različic modela ID.4, ki naj bi pomembno prispeval k uresničevanju ambicij znamke – postati vodilni na svetu na področju električne mobilnosti. Do leta 2023 nameravajo vložiti preko 11 milijard evrov za uresničitev načrtov, ki predvidevajo, da naj bi po letu 2025 izdelali 1,5 milijona električnih avtomobilov letno.

Volkswagnov popolnoma električni model ID.4 naj bi, kot predstavnik vse bolj popularnega in rastočega razreda kompaktnih križancev, s svojim prihodom postavil pomemben strateški mejnik. Po besedah predsednika uprave znamke Volkswagen Osebna vozila, Ralfa Brandstätterja naj bi družba v preteklem letu potrojila prodajo popolnoma električnih vozil, s prihodom modela ID.4 na svetovne trge pa naj bi za električno mobilnost navdušili še več ljudi, kar bo dalo njihovi električni ofenzivi dodaten zagon.

Volkswagen ID.4 je drugi model znamke, izdelan na osnovi modularne platforme MEB, ki s prihodom tega modela prehaja v globalno rabo. Na voljo bo široka paleta že konfiuriranih modelov s paketi opreme, po kateri naj bi bilo največ povpraševanja, na Kitajskem pa naj bi bili na voljo dve izvedenki – ID.4 Crozz in ID.4 X. Na voljo naj bi bili dve zmogljivostni izvedbi (125 kW/170 KM in 150 kW/204 KM) ter kapaciteti baterij 52 kWh (do 384 km dosega) in 77 kWh (do 522 km dosega). Pri obeh različicah bo najvišja hitrost elektronsko omejena na 160 km/h, zmogljivejši model pa bo 100 km/h iz mirovanja dosegel v 8,5 sekundah. Kot napovedujejo pri znamki Volkswagen naj bi že v tem letu sledila tudi različica s štirikolesnim pogonom ID.4 GTX.

Proizvodnja naj bi najprej potekala v Evropi in na Kitajskem, kasneje pa tudi v ZDA. Prvi avtomobili naj bi prišli do evropskih in kitajskih kupcev že v marcu, medtem ko bodo kupci na drugi strani Atlantika morali počakati do poletja. Cena modela ID.4 Pure Performance naj bi v Nemčiji znašala 38.450 evrov (z vključenim 19-odstotnim DDV), tamkašnji kupci pa lahko računajo še na 9.000 evrov subvencije.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Bliža se začetek prodaje električnega križanca ID.4"


Gosic
3 leta 2 meseci nazaj

9000€ subvencije v Nemčiji. Pri nas s takim tempom čez 3 leta 0€.

chad
3 leta 2 meseci nazaj

Če bi bil kupec za tak avto zdaj, bi se pri tem denarju raje stegnil do tesle 3.

On
3 leta 2 meseci nazaj

Srečno prodajo.

xxl
3 leta 2 meseci nazaj

Mi pa lahko sanjamo o dosegljivosti takšnih avtomobilov slovenski kupni moči.

cashy
3 leta 2 meseci nazaj

kaj šele naši južni bratje, ko si še sanjat ne upajo o čem takšnem 😀 Dvomim, da VW kaj razmišlja, kaj si povprečen Janez lahko privošči 😀

xxl
3 leta 2 meseci nazaj

Jaz ne dvomim, da ne razmišlja. 😉

 
Daimler bi strogo ločil področji osebnih in gospodarskih vozil
OMV namerava prodati bencinske servise v Sloveniji