Novice

Daimler z reorganizacijo učinkoviteje v prihodnost

Pri podjetju Daimler so predstavili strategijo poslovanja za prihodnost. Podjetje naj bi razdelili na tri poslovne enote, saj naj bi s tem dosegli večjo učinkovitost poslovanja, lažje sledili trendom rasti ter potrebam po povečani mobilnosti in uvedbi avtonomnih vozil.

Pod krovnim podjetjem Daimler naj bi tako po novem delovale tri samostojne poslovne enote: Mercedes-Benz, Daimler Truck in Daimler Mobility.

Predsednik nadzornega odbora Manfred Bischoff je poudaril da bo nova organizacijska shema podjetju pomagala lažje slediti hitrim spremembam v sektorju mobilnosti in soočanju s spremljajočimi poslovnimi izzivi. Dieter Zetsche, predsednik uprave družbe Daimler AG, pa je pojasnil da je projekt “Future” (prihodnost) nadaljevanje strategije podjetja Daimler in da bodo z reorganizacijo dosegli najboljše izhodišče za poslovanje v prihodnosti ter dodal:”V srcu sprememb so potrebe naših strank vsepovsod po svetu, z novim poslovnim modelom pa jim bomo lažje ponudili rešitve mobilnosti, ki bodo ustrezale njihovim potrebam.”

Del reorganizacije je tudi sporazum s predstavniki zaposlenih, s katerim so zagotovili obstoj delovnih mest in investicij v poslovnih enotah na področju Nemčije. Tako naj bi po končani reorganizaciji v enoti Mercedes-Benz Cars and Vans zaposlovali okoli 175.000 ljudi, v enoti Daimler Trucks and Buses naj bi imelo delo okoli 100.000 zaposlenih, edina že sedaj samostojna poslovna enota Daimler Financial Services, ki se bo preimenovala v Daimler Mobility, pa naj bi imela okoli 13.000 zaposlenih. V spremembe bo vključenih več kot 700 poslovnih enot v okoli 60 državah po celem svetu.

Vsa tri novo ustanovljena podjetja bodo povezane delniške družbe s sedežem v Stuttgartu, nova organizacijska shema pa še čaka odobritev s strani delničarjev. Glasovanje bo potekalo na redni letni skupščini 22. maja prihodnje leto, če bodo spremembe sprejete, pa bodo stopile v veljavo v jeseni 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Z dežele
Mercedes AMG G65 gre prehitro … v vzvratni prestavi