Novice

Mercedes AMG G65 gre prehitro … v vzvratni prestavi

Pri ameriški agenciji za varnost v prometu (NHTSA) so ugotovili, da najmočnejši Mercedesov terenski monstrum AMG G65, ki razvaja z žlahtnim zvenom dvanajstvaljnika, dosega preveliko hitrost v vzvratni prestavi. Nemškemu proizvajalcu iz Stuttgarta so predlagali, da opravi vpoklic omenjenih prestižnih vozil, s čimer bi postali varnejši.

Omenjena različica legendarnega Mercedesovega terenca, ki je prišla iz delavnic hišnega predelovalca AMG, je sicer še do pred kratkim veljala za daleč najdražjo izvedenko s trikrako zvezdo na nosu in je na našem trgu stala več kot 350.000 evrov. Verzija, ki bo verjetno že v kratkem dobila z novo generacijo serije G svojega naslednika, se je ponašala s kar 630 »konji« pod motornim pokrovom, tovornjaškim navorom (1.000 Nm) ter izjemnimi zmogljivostmi (5,3 s od 0 do 100 km/h).

A pri ameriški agenciji za varnost v prometu so sedaj presodili, da je mega-terenec prehiter pri vzvratni vožnji, saj lahko doseže hitrost okrog 25 km/h, zaradi česar lahko postane izjemno nestabilen ter se lahko celo prevrne. Nemški proizvajalec mora posledično na ameriškem trgu opraviti vpoklic vseh tovrstnih 2.800 kilogramov težkih vozil (zgolj kakšnih 20 primerkov) ter posodobiti programsko opremo, ki bo omejila najvišjo hitrost v vzvratni vožnji.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes AMG G65 gre prehitro … v vzvratni prestavi"


Bucko99
5 leta 8 meseci nazaj

A pri vožnji naprej se pa ne more prevrnit ?

 
Daimler z reorganizacijo učinkoviteje v prihodnost
Tehnika Porscheja Taycan še malo bolj pojasnjena