Novice

DeLorean Alpha5 ohranja karakter znamke

Pri DeLorean Motor Company so posredovali prve fotografije novega električnega športnega modela Alpha5.

Ameriški avtomobilski proizvajalec pred najavljeno premiero predstavlja prve podrobnosti električnega modela Alpha5, ki prihaja v obliki športnega štirisedežnika z dvižnimi vrati. Za oblikovanje so poskrbeli v oblikovalskem studiu Italdesign, kjer so, kljub delnemu oblikovalskemu odmiku od legendarnega DMC-12, poskrbeli za prepoznavnost.

Poleg izvrstne aerodinamike (0,23 Cd) novi Alpha5 ob precej bolj zaobljenih linijah ohranja silhueto modela iz osemdesetih let, ki jo poleg dvižnih vrat poudarjajo še velika kolesa. Videz sprednjega dela poudarjajo vitki LED žarometi, ki se združujejo s sredinskim osvetljenim napisom imena znamke, podobnega principa pa so se držali tudi zadaj z lučmi, ki se raztezajo preko celotne širine. Poleg rešetk, ki pokrivajo zadnje steklo, svoje k videzu dodata še zgornji usmerjevalnik zraka in masivni difuzor na spodnjem delu.

Kljub športni zasnovi bo v notranjosti 4,995 m dolgega avtomobila (širina: 2,044 m, višina 1,370 m) dovolj prostora za udobno vožnjo štirih oseb, enostaven dostop do vseh štirih posameznih sedežev pa omogočajo široka in masivna dvižna vrata. Zasnovo notranjosti odražajo čiste in preproste linije in velika digitalna instrumentna plošča pred voznikom, medtem ko se na plavajoči sredinski konzoli nahaja nekoliko manjši zaslon informacijsko-multimedijskega sistema ter fizični gumbi, namenjeni nastavitvam prezračevanja.

Čeprav vseh podrobnosti električnega pogonskega sklopa zaenkrat še ne razkrivajo, naj bi električno energijo v osnovnem modelu zagotavljala baterija kapacitete 100 kWh, ki naj bi zadostovala za do 483 km dosega z enim polnjenjem. Iz mirovanja do 100 km/h naj bi pospešil v približno treh sekundah, najvišja hitrost pa bo 250 km/h.

Novi DeLorean Alpha5 bo po digitalni predstavitvi uradno premiero doživel 18. avgusta v okviru tedna avtomobilizma v Montereyu na dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance. Kljub temu, da je sedež znamke DeLorean Motors v Združenih državah Amerike, bo proizvodnja novega modela potekala v Italiji, električne pogonske sklope pa naj bi zagotavljalo partnersko podjetje iz Velike Britanije. Zaenkrat načrtujejo omejeno serijo 88 avtomobilov, številka pa se nanaša na hitrost 88 milj (142 km/h), ki je bila pri modelu DMC-12 v filmih Nazaj v prihodnost predpogoj za začetek potovanja skozi čas.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: DeLorean.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Širitev sodelovanja med Stellantisom in Toyoto
Skrivnostna najava novega modela Peugeot 408