Novice

Devet predlogov za ime Seatovega sedemsedežnega športnega terenca

Približuje se razkritje prvega Seatovega sedemsedežnega športnega terenca, zato se Špancem že kar nekoliko mudi pri izbiri njegovega imena. Vlogo so tokrat namenili tudi ljubiteljem znamke in pridobili več kot deset tisoč predlogov, zdaj pa so izbrali devet polfinalistov.

Letos junija je Seat poprosil ljubitelje znamke, da predlagajo ime njihovega prihajajočega športnega terenca. Z oznako #SEATseekingName so pridobili kar 10.130 predlogov, ki so jih, pred dokončno izbiro, omejili na deveterico najboljših. Tradicionalno znamka Seat svoje modele poimenuje po španskih mestih ali vaseh, kar je bil tudi tokrat pogoj za predloge.

Prvi Seatov sedemsedežni športni terenec bo nosil eno izmed teh imen – Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco ali Teide. Kot so sporočili pri španskem proizvajalcu vozil, so devet polfinalistov izbrali v treh krogih, v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki in agencijo za intelektualno lastnino. Končna izbira tako ne bo odvisna le od okvirnih zahtev, temveč mora ime ustrezati vrednotam znamke in primerno poudariti karakteristike velikega športnega terenca.

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu bodo 12. septembra razglasil finaliste in odprli glasovanje, v katerem bodo lahko vsi ljubitelji do 25. septembra izbrali najboljše ime po njihovem mnenju. Po zaključku glasovanja bo model z novim imenom predstavljen do 15. oktobra.

Kateri je pa vaš favorit?

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
General Motors namerava posodabljati vozila na daljavo
BMW napoveduje novo serijo Z