Novice

General Motors namerava posodabljati vozila na daljavo

Mary Barra, izvršna predsednica General Motorsa, je v pogovoru z analitiki razkrila, da bo proizvajalec kmalu uvedel sistem, ki bo pred letom 2020 omogočal posodabljanje vozil na daljavo.

V konferenčnem klicu je Mary Barra analitikom, ki so pregledovali zaslužke v drugem četrtletju, razkrila, da je v teku razvoj nove električne arhitekture in večopravilnega sistema, ki bo podpiral posodobitve na daljavo (OTA – Over the Air). Celoten sistem bo deloval na podoben način kot pri Tesli, kjer že posodabljajo vozila na daljavo.

”Smo v procesu razvoja nove, precej obsežne električne arhitekture, ki je že dodobra v postopku … tako kot celotna nova generacija večopravilnih enot. Videli boste, da imamo možnosti, ko se premikamo naprej,” je dejala Barra. Kot je povedal Vijay Iyer, tiskovni predstavnik General Motorsa, ima možnost posodabljanja na daljavo že njihov električni Chevrolet Volt, vendar zaenkrat ni v uporabi.

Prvič so sistem nadgradnje OTA pred petimi leti uporabili pri Tesli, v naslednjih letih pa lahko pričakujemo hiter porast sistemov, ki bodo omogočali nadgradnjo vozila z oddaljene lokacije. Preko zraka bo lahko proizvajalec posodobil večopravilno enoto, namestil novejše zemljevide, izvedel morebitni programski servisni popravek ali povečal moč, brez da bi moral lastnik vozilo pripeljati na servis.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Chevrolet.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche zapušča LeMans in se odpravlja v Formulo E
Devet predlogov za ime Seatovega sedemsedežnega športnega terenca