Novice

DHL ukinja proizvodnjo električnih dostavnikov

Pri podjetju Deutsche Post, lastniku podjetja DHL, so se odločili, da zaključijo svoje sodelovanje s Fordom v sklopu skupnega podjetja StreetScooter.

S tem dejanjem se ukinja eno od prvih skupnih podjetij, ki so se ukvarjala s proizvodnjo baterijsko gnanih električnih kombiniranih vozil, namenjenih dostavi. Razlogi so predvsem finančne narave, saj naj bi po besedah direktorice oddelka za finance, Melanie Kreiss, združeno podjetje pridelalo skupno izgubo v višini približno 100 milijonov evrov. Po informacijah, ki prihajajo s strani podjetja Deutsche Post, naj bi s proizvodnjo električnih dostavnikov prenehali proti koncu letošnjega leta, na račun skupnih izgub pa naj bi odpisali med 300 in 400 milijonov evrov. 

Podjetje DHL trenutno uporablja okoli 11.000 električnih dostavnikov StreetScooter v svoji floti, do zaključka njihove proizvodnje pa naj bi jim dodali še nekaj tisoč novih primerkov. Poleg podjetja DHL so električne dostavnike uporabljali tudi trgovci, banke in upravljalci flot, saj so z njihovo pomočjo lahko opravljali vsakodnevne dejavnosti tudi na področjih mest, v katerih so zaradi onesnaževanja že omejevali vožnjo z vozili na dizelski pogon.

Deutsche Post naj bi sicer sprva nameraval podjetje prodati, kasneje pa so pričeli tudi z iskanjem potencialnih vlagateljev, s pomočjo katerih bi lahko razširili poslovanje podjetja in ga še naprej obdržali pri življenju. Pri podjetju DHL so v sklopu teh ukrepov najeli tudi bivšega Teslinega direktorja, ki naj bi poskrbel za širitev prodajne mreže ter gradnjo novega proizvodnega obrata na Kitajskem v sodelovanju s podjetjem Chery, vendar so se na koncu vseeno odločili za ukinitev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Deutsche Post.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "DHL ukinja proizvodnjo električnih dostavnikov"


Novinec1968
4 leta 1 mesec nazaj

Cena nafte na borzah trenutno strmoglavlja.

xxl
4 leta 1 mesec nazaj

Trenutno ja, s tem, da bi na črpalki lahko liter bil 80 centov, glede na ceno barela.

 
Podrobnosti in cene Fiata 500e
Tesla z milijonskim mejnikom