Novice

Tesla z milijonskim mejnikom

Milijon proizvedenih električnih avtomobilov postavlja Teslo v položaj vodilnega v globalnem merilu.

Dogodek so proslavili na sedežu podjetja v kalifornijskem mestu Palo Alto ob prisotnost Tesline ekipe in rdečega Teslinega Modela Y, ki je prišel s proizvodnih linij kot njihov milijonti avtomobil. Ob tej prelomnici se je Elon Musk zahvalil vsem zaposlenim za njihovo predanost ter v svojem slogu na družabnem omrežju Twitter objavil fotografije ekipe v družbi rdečega primerka modela Y, ki nosi številko 1 milijon. 

Paleta Teslinih modelov trenutno sega od limuzinskih modelov S in 3 do križancev Model X in Model Y, kmalu pa naj bi se jim pridružili tudi novi Roadster, robustnejši Cybertruck ter tovorni Semi.

Tesla je sicer s postavitvijo proizvodnega obrata  na Kitajskem in pričetkom proizvodnje konec lanskega leta znatno povečala svoje proizvodne kapacitete. V šanghajskem proizvodnem obratu letos načrtujejo 150.000 enot, skupaj s pol milijona proizvedenih avtomobilov v proizvodnem obratu Fremont pa naj bi dosegli letno kvoto 650.000 izdelanih električnih avtomobilov.

Glede na zgoraj zapisano Teslinemu ustanovitelju najverjetneje še ne bo zmanjkalo materiala za objave na Twitterju, saj je podjetju v relativno kratkem obdobju uspel preboj na področju uvajanja čistejših tehnologij v avtomobilsko industrijo. Tam so mu prisiljeni slediti tudi tekmeci, ki se s proizvodnjo vozil sicer ukvarjajo že precej dlje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tesla z milijonskim mejnikom"


murkoslavko
4 leta 1 mesec nazaj

Katerih čistih tehnologij, a se vam malo blede?

 
DHL ukinja proizvodnjo električnih dostavnikov
Prenovljeni Mercedes-Benz Vito še privlačnejši