Novice

Dinamična prenova Seata Leon

Seat je tretjo generacijo Leona predstavil leta 2012, a so Španci dobili občutek, da bi mu koristila manjša prenova, ki bo osvežila kompaktno družino.

Na prvi pogled prenova ne prinaša bistvenih vizualnih sprememb, vendar naj bi bilo veliko izboljšav skritih očem, saj španski proizvajalec vozil zatrjuje, da se je ”spremenilo vse”. Zunanja oblika je harmonično zaokrožena, Alejandro Masonero Romanos pa je ob razkritju komentiral: “Cilj je bil uskladiti vse dele modela, še posebej prednji del in zadnji del s stranskim delom avtomobila.” Seat je praktično le ojačal že tako dinamičen videz s 40 milimetrov širšo masko hladilnika, ostrejšimi linijami in drugačnimi žarometi v tehniki LED.

Potniško kabino nadgrajuje ambientalna osvetlitev LED, ki jo lahko nadzorujemo z uporabo večje, 8-palčne večopravilne enote. Za dosego prečiščenega videza so zmanjšali število stikal. Na seznam varnostno-asistenčnih pomagal so dodali asistenco za vožnjo v prometnih zastojih, ki deluje do hitrosti 60 km/h, prilagodljivi tempomat in napredno parkirno asistenco.

Vrednost sami prenovi dviguje še nov paket opreme Xcellence, ki kupcem prinaša udobno in elegantno alternativo. Pri Seatu pravijo, da prinaša prepoznaven in udoben videz ter počutje, dodatne elemente in prilagodljivo večbarvno ambientalno osvetlitev. Gledano z vidika motorne palete sta na voljo dva nova motorja – litrski trivaljnik in 1,6-litrski dizelski agregat.

Pozabili niso niti na športno različico Cupra, ki bo razkrita naknadno in naj bi prinesla nova presenečenja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Dinamična prenova Seata Leon"


evilfury
7 leta 5 meseci nazaj

Vsaj v notranjosti so dodal malo barve… da ni vse tako črno.

Firediver
7 leta 5 meseci nazaj

Čeprav je “zunanja oblika harmonično zaokrožena”, so Seati vedno bolj oglati. Sedaj pa razumi kot veš in znaš…

 
Maserati Alfieri čaka v vrsti
Lynk & Co misli resno, pred vami je 01