Novice

Maserati Alfieri čaka v vrsti

Pred dvema letoma in pol je Maserati v Ženevi predstavil koncept Alfieri, še pred koncem istega leta pa napovedali njegov prehod v serijsko proizvodnjo v letu 2016. A videti je, da bo Alfieri na svojo predstavitev moral počakati vsaj do leta 2020.

Britanski medij Autocar je zapisal, da bo Maserati svojo pozornost z Alfierija preusmeril na razvoj naslednikov modelov Granturismo in Grancabrio, ki naj bi bila po besedah Giulia Pastoreja, direktorja Maserati Europe, ključna v paleti znamke: “Granturisma in Grancabria ne bomo opustili. Ne bomo pozabili, da je bil Maserati v svoji zgodovini znan po čudovitih modelih 2+2 GT, zato ju bomo najprej nadomestili, nato pa se posvetili Alfieriju.”

Koncept Alfieri je s svojim oblikovanjem že vplival na videz modelov Ghibli in Levante, pri znamki  pa naj zaenkrat še ne bi sprejeli končnih odločitev glede njegovega končnega oblikovanja in platforme, na kateri naj bi bil zasnovan.

Granturismo in Grancabrio naj bi se prelevila v bolj dinamična, k vozniku usmerjena avtomobila. Najvišje izvedenke naj bi bile tudi po prenovi opremljene z osemvaljniki, ki naj bi jim dodali vstopne različice s šestvaljnimi agregati z dvojno turbino.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Left Lane News. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PSA zmanjšuje število zaposlenih
Dinamična prenova Seata Leon