Novice

Divo je Bugatti Chiron za 5 milijonov evrov

Bugatti je v povezavi s posebno izvedenko Chirona zelo redkobeseden. Vsaj kar se tiče konkretnih tehničnih podrobnosti. V kratkem sporočilu za javnost jim sicer v izrazito posplošenem načinu ni manjkalo navedb presežkov.

Za Diva tako Stephan Winkelmann, predsednih Bugattija, pravi, da bo narejen za ovinke. Naj bi bil tudi še hitrejši kot običajni Chiron. Bolj vozno navdahnjen, zmogel večje bočne pospeške, zagotavljal boljšo oprijemljivost s podlago, posledično pa bil predvsem bolj okreten in izrazito nabrit.

Kot smo že rekli, Bugatti zaenkrat ne želi povedati, kaj konkretno tehničnega tiči za temi obljubami, a ugibamo v smeri, da bo v imenu zmogljivosti s shujševalno kuro olajšan določenega masnega balasta, njegov že tako zmogljiv štiriturbinski 16-valjnik bo najbrž razpolagal še s kakšnimi stotimi ali dvestotimi dodatnimi »konji«. Tudi samo podvozje zna biti trše in predvsem vozno dinamično, a tudi do voznika in sovoznika neprizanesljivejše nastavljeno. Cel paket pa bo najbrž zaokroževal nadgrajen aerodinamični paket avta, ki mu bo pri večjih hitrostih zagotavljal več aerodinamičnega pritiska avta ob podlago kot sicer.

Ob že omenjeni petmilijonski evrski ceni, brez dodatkov ali davkov, bo Bugatti Chiron Divo omejen na zgolj 40 primerkov. Navdih za njegovo ime naj bi dal Albert Divo, voznik, ki je z Bugattijem v dvajsetih letih prejšnjega stoletja dvakrat zmagal na dirki Targa Florio. Za predstavitev novinca so izbrali tudi pomenljivo kuliso. Javnosti ga bodo prvič pokazali na motošportnem zborovanju The Quail v Kaliforniji 24 avgusta letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops Foto: Bugatti)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes predstavlja električno gnano konceptno vozilo Silver Arrow
Honda s kosilnico po nov hitrostni rekord