Novice

Mercedes predstavlja električno gnano konceptno vozilo Silver Arrow

Na letošnjem avtomobilističnem dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance, ki bo na sporedu avgusta, bo nemška znamka Mercedes-Benz predstavila konceptno vozilo Electric Silver Arrow. Omenjeni koncept naj bi bil prvenstveno namenjen promociji njihove podznamke električno gnanih avtomobilov EQ.

Enosedežni koncept, ki so ga pri Mercedesu poimenovali Electric Silver Arrow, je svoj oblikovalski navdih našel v njihovih legendarnih dirkalnih avtomobilih iz 30-ih let prejšnjega stoletja, med katerimi je bil najbolj znan model W125. S slednjim, ki je bil dodobra predelan za potrebe podiranja hitrostnih rekordov, je tako nemški dirkač Rudolf Caracciola že leta 1938 na cesti A5 med Frankfurtom in Darmstadtom dosegel neverjetno končno hitrost 432,6 km/h.

A za razliko od legendarnega W125, ki se je ponašal z zmogljivim dvanajstvaljnim bencinskim agregatom, bo v najnovejšem Mercedesovem konceptnem dirkalniku za pogon skrbel električen pogonski sklop, ki pa naj bi bil precej bolj zmogljiv od tistega, ki poganja SLS AMG E-Cell iz leta 2011. Ali se bo omenjeni koncept kdaj pojavil tudi v serijski obliki, zaenkrat še ni znano, vsaj nekaj več podrobnosti pa bomo zagotovo izvedeli v naslednjih tednih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pol stotnije ekstravagantnih Nissanov GT-R50
Divo je Bugatti Chiron za 5 milijonov evrov