Novice

Honda s kosilnico po nov hitrostni rekord

Ja, pravilno ste prebrali. Honda UK je po konceptu poltovornjaka Civic Type R zdaj sklenila še enkrat naskočiti hitrostni rekord, ki velja za motorne kosilnice.

Pravzaprav že prvi hitrostni rekord drži njihova kosilnica, Honda Mean Mower. Tokrat so pripravili njeno naslednico s preprostim imenom Honda Mean Mower V2. Z namenom podreti lasten rekord iz leta 2014, ko so uspeli dirjati z največ 187,6 km/h, so zdaj dognali, da bi morala biti sposobna njena druga generacija iti celo preko mejnika 240 km/h.

Mean Mower V2 se pri tem poslužuje štirivaljnega litrskega bencinskega agregata iz Honde CBR1000RR Fireblade SP z okoli 190 »konji«, ki jih razvija pri 13.000 vrt/min. Poleg motorja so iz motocikla »transplantirali« tudi sklopko, motorno elektroniko, šeststopenjski sekvenčni menjalnik in pripadajoči LCD prikazovalnik.

Je bila pa Honda UK pri predelavi dosledna, saj je Mean Mower V2 še vedno videti kot prava kosilnica tipa HF 2622, čeravno bolj športnega izgleda. Slednjega ji zagotavljalo Kelgateove štiribatne kolutne zavore spredaj in šestbatne zadaj. Desetpalčna platišča s Hoosierjevimi dirkaškimi pnevmatikami so obarvana v zlat odtenek, za barvno asociacijo na motocikel, ki je daroval pogonski agregat.

Britanci so poskrbeli, da dirkaška kosilnica tudi dejansko lahko kosi, namesto da bi samo izgledala kot kosilnica. Med prednjo in zadnjo os so ji namreč primaknili posebej prilagojen mehanizem za košnjo trave z rezili iz ogljikovih vlaken, saj govorimo vendar o dirkaški kosilnici, s pogonom z elektromotorjem.

Honda še ni objavila datuma naskakovanja novega hitrostnega rekorda z dirkaško kosilnico. So nam pa zaupali, da jo bo »pilotirala« mlada 23-letna voznica kartinga in drugih dirkalnikov, Jessica Hawkins.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Honda s kosilnico po nov hitrostni rekord"


a4
7 meseci 8 dni nazaj

hahahaha, super. zmožnost kositi travo mora obvezno imeti, drugače to ni kosilnica

 
Divo je Bugatti Chiron za 5 milijonov evrov
Tesli na Norveškem ne gre vse po načrtih