Novice

Dizelski biturbo za Opel Insignio

Opel z zadovoljstvom sporoča, da bodo s proizvodne linije v Kaiserslauternu kmalu prišli prvi 2,0-litrski dizelski biturbo motorji za vse različice Insignie.

Pri znamki obljubljajo, da bodo kupci lahko že letos modele Grand Sport, Sports Tourer in Country Tourer druge generacije Insignie naročili z novim dizelskim motorjem z najvišjo močjo 154 kW/210 KM pri 4.000 vrtljajih v minuti in navorom 480 Nm že od 1.500 vrtljajev v minuti. Opremljen je s sistemom dvostopenjskega turbopolnjenjenja, poleg večje učinkovitosti, moči in navora pa naj bi se inženirji posvetili tudi povečanju uglajenosti in zmanjšanju hrupa v vožnji.

Nova Insignia z motorjem biturbo pospeši od 0 do 100 km/h v samo 7,9 sekunde, doseže največjo hitrost 233 km/h ter je vedno v kombinaciji z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom ter štirikolesnim pogonom z nadzorom vektorjev navora. Štirivaljni  agregat biturbo je prvi Oplov motor, ki že izpolnjuje zahteve emisijskega standarda Euro 6.2 (ki bo obvezujoč pri vseh registracijah od jeseni 2018). Enako kot obstoječi 2,0-litrski motor s 125 kW/170 KM z enojnim turbopolnilnikom je opremljen s  tehnologijo za naknadno obdelavo izpušnih plinov s selektivno katalitsko redukcijo (SCR) z vbrizgavanjem aditiva AdBlue, ki iz izpušnih plinov motorja odstrani dušikove okside (NOx).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Dizelski biturbo za Opel Insignio"


jack86
9 meseci 17 dni nazaj

Saab je imel 10 let nazaj te motorje. Tovarniški tuning (Hirsch performance) ga je iz 190 spravil na 210KM, ter enak navor, kot ga ima “novi motor” v oplu… Ne vem, če gre res za popolnoma nov motor, številke se preveč ujemajo 🙂

Blinder
9 meseci 18 dni nazaj

VW ima tak motor ze par let, Opel je sedaj prisel, japonci pa … ja, njih bo treba cakat se desetletje

tomzzi
9 meseci 18 dni nazaj

Definiraj “tak motor”. Ne razumem kaj hočeš povedat.

Blinder
9 meseci 18 dni nazaj

2.0 & dve turbine.

frgo
9 meseci 18 dni nazaj

Opel je imel takšen motor že v prejšnji insigniji in astri

pskoda
9 meseci 18 dni nazaj

Ja astro sem jaz vozil že leta 2014 z 2.0 biturbo in 190hp

xxl
9 meseci 18 dni nazaj

No, itak je to v osnovi Fiatov motor in Fiat je že tudi imel bi-turbo, že leta 2008 https://automobili.hr/katalog/lancia/delta/3-generacija/hatchback/lancia-delta-1-9-multijet-twin-turbo
7,9 do 100 z 210 KM, nič kaj impresivno.

 
Nissan predstavlja napredni Leaf
Nadgradnja Volkswagnovega koncepta I.D. Crozz