Novice

Nadgradnja Volkswagnovega koncepta I.D. Crozz

Spomladi je na avtomobilskem salonu v Šanghaju znamka Volkswagen predstavila svoj tretji koncept iz družine I.D., ki se bo naslednji teden predstavil pod žarometi na salonu v Frankfurtu v nekoliko osveženi obliki.

Električni koncept I.D. Crozz je srednje velik križanec z zametki avtonomne vožnje. Za pogon sta na oseh nameščena elektromotorja skupne moči 225 kW (spredaj 75 kW in zadaj 150 kW), ki lahko v idealnih razmerah poskrbita, da študija iz Šanghaja z vgrajeno baterijo kapacitete 83 kWh z enim polnjenjem prevozi približno 500 kilometrov. Baterija, ki je sicer nameščena v dnu vozila, se lahko na 150-kilovatnem polnilniku v pol ure napolni do 80 odstotkov.

Zaenkrat še ni znano ali bo posodobitev koncepta posegala tudi na področje njegovih tehničnih lastnosti, več podrobnosti bo znano najkasneje v začetku naslednjega tedna. V tem trenutku so nas pri proizvajalcu razveselili zgolj s spodnjim video napovednikom in kratkim sporočilom za javnost, v katerem so med drugim zapisali, da je osveženo oblikovanje koncepta I.D. Crozz, ki je zasnovan na arhitekturi za avtomobile z izključno električnim pogonom, že nekoliko bližje serijskemu modelu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto, video: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dizelski biturbo za Opel Insignio
Koncept BMW X7 deluje kot novo sredstvo razkazovanja moči