Novice

Pripravljena na vse razmere

Opel Insignia Grand Sport je že skoraj pred vrati salonov, temu primerno pa je z vsakim dnem tudi več informacij o njenih značilnostih.

Tako so pri Oplu v teh dneh razkrili, da bo nova Insignia lahko opremljena z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in sistemom štirikolesnega pogona z nadzorom vektorjev navora.

V sporočilu za javnost so med drugim posredovali izjavo William F. Bertagnija, podpredsednika inženiringa vozil pri Oplu v Evropi: “Opel Insignia nove generacije postavlja nova merila glede srednje velikih avtomobilov. Nadzor vektorjev navora predstavlja najsodobnejši način prenosa moči na cestišče. Nova Insignia s štirikolesnim pogonom in nadzorom vektorjev navora nudi vrhunsko zabavno vožnjo, ki sodi v sam vrh avtomobilske panoge.”

Ne glede na cestišče – mokro, suho, poledenelo ali zasneženo – štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora po zagotovilih znamke predstavlja najboljši način za prenos izjemne moči na podlago, medtem ko naj bi bili običajni sistemi za nadzor vektorjev navora zaradi dodatne teže in zapletenosti neskladni z Oplovimi visokimi standardi glede zmogljivosti in učinkovitosti.

Štirikolesni pogon s tehnologijo Twinster vsebuje modul za pogon zadnjih koles, ki deluje s sistemom dvojne sklopke brez diferenciala; navor lahko neodvisno prenese posameznemu ali obema zadnjima kolesoma. Porazdelitev navora prilagaja spremembam položaja dušilne lopute in kota krmiljenja ter površini cestišča, da tako ublaži stopnjo odmika od smeri.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tesline cene hitrega polnjenja
Peugeot s trojno zmago dominiral na reliju Dakar