Novice

Dizelski Volkswagen Golf GTD bo!

Medtem ko nismo bili povsem prepričani, če bo osma generacija Golfa zapeljala na ceste tudi v izpeljanki GTD, so nam Nemci zdaj potrdili, da vsekakor bo.

To pa ni edini dvom, ki so ga s to fotografijo pojasnili. Kot je zdaj že dobro poznano, pomeni to, da se lahko nadejamo tudi dizelsko gnane Škode Octavie RS in ravno tako dizelsko gnanega Seata Leona FR. A vrnimo se še malo nazaj k glavni temi tega zapisa, Golfu GTD.

Kot je bilo pričakovati, gradi Golf GTD, in z njim seveda tudi Golf GTI, na prepoznavni podobi Golfa osme generacije – s to razliko, da so mu namestili bolj športen prednji odbijač. Pri njem je videti, da se je značilna rdeča linija, ki je doslej povezovala pri našpičenih GT izvedbah Golfa oba žarometa, preselila v spodnji del odbijača. Med žarometoma je videti, kot da je povezovalna linija po novem osvetljena. Nikakor ni možno zgrešiti tudi značilne šestkotne mreže v spodnjem delu odbijača in na obeh koncih le-te vgrajene svetilke. Ali so svetlobni elementi v vlogi žarometov za meglo ali dodatek dnevnih svetilk, nam Volkswagen v tem trenutku še ni zaupal, a se sami vseeno nagibamo bolj v smeri prve opcije. Nekako se ne moremo znebiti občutka, da so s to izvedbo na nek način odgovorili Renaultu in njihovim žarometom za meglo v Meganu in Cliu R.S.

Nemci so nam v tem trenutku, poleg fotografije prednjega dela avta, postregli samo še z obljubo, da ga bo gnal dizelski motor z najbolj čistim izpuhom na svetu. Zasluge za to pripisujejo jasno svoji rešitvi čistilnega sistema v izpušnem sistemu z dvostopenjskim vbrzigavanjem AdBlue dodatka. Ker pa se čistost izpušnih plinov sama po sebi ne prodaja ravno najbolje, so ga tudi dodatno navili in sicer, tako pravijo poznavalci blizu vira podatkov, na 147 kilovatov oziroma točno 200 konjskih moči. Ugibamo, da bo navora okoli 400 Nm.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pagani Imola je naslednik Huayre
Prve uradne fotografije nove generacije modela Kia Sorento