Novice

Prve uradne fotografije nove generacije modela Kia Sorento

Ob bližajočem se odprtju avtomobilskega salona v Ženevi, kjer naj bi nova generacija križanca Sorento doživela premiero, so pri korejskem proizvajalcu pripravili nekaj fotografij.

Že iz pred kratkim predstavljenih skic je bilo razvidno, da se bo nova generacija Sorenta precej razlikovala od predhodnika, novo objavljene fotografije pa to dejstvo le še potrjujejo. Zunanji videz prihajajočega modela je še bolj drzen in poudarja značaj avtomobila. Še posebej to velja za sprednji del s poudarjeno masko, ki brezšivno prehaja v kombinacijo sprednjih žarometov in dnevnih luči videza tigrovih oči. Stranske linije brez ostrih prehodov izhajajo iz sprednjega dela ter se zaključujejo s trikotnimi zadnjimi okni. Za prestižno noto poskrbijo srebrni dodatki, medtem ko na zadnjem delu, poleg napisa Sorento, izstopajo ločene zadnje luči in velik zadnji spojler, ki predstavlja zaključek strešne linije.

Nekaj osnovnih namigov v zvezi z zasnovo notranjosti nam je Kia predstavila z že pred kratkim objavljenimi skicami, sedaj objavljene fotografije pa potrjujejo zasnovo kabine z relativno nizko in široko armaturno ploščo ter uporabo kvalitetnih materialov, vključno z usnjem v dveh barvnih odtenkih. Nad sredinsko konzolo, na kateri se nahaja nekaj gumbov za upravljanje, so kot del multimedijskega sistema umestili 10,12-palčni zaslon na dotik, pod katerim so nameščeni fizični gumbi za nadzor funkcij ogrevanja in klimatske naprave. Za podajanje informacij vozniku bo poskrbel digitalni prikazovalnik instrumentov z 12,3-palčnim zaslonom, medtem ko bo prijetno počutje zagotavljala barvna ambientalna osvetlitev.

Tehničnih podrobnosti pogonskih sklopov pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu zaenkrat še ne razkrivajo, po nekaterih ugibanjih, pa bi bil med drugim lahko vgrajen tudi hibridni pogon s kombinacijo 2,0-litrskega turbinsko podprtega motorja in električnega motorja, ki je na voljo v letošnjem modelu Kia Optima Hybrid.

Nova Kia Sorento bo svetovno premiero doživela 3. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer bo znamka predstavila tudi več podrobnosti prihajajočega modela. Ta je nastajal v sodelovanju oblikovalskih studijev znamke v Koreji, Europi in Severni Ameriki.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autoblog. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dizelski Volkswagen Golf GTD bo!
Novi Land Rover Defender že v filmski vlogi