Novice

Dizli izgubili prevlado v Evropi

V aprilu so v Evropi registrirali 7,1 odstotkov manj vozil kot leto poprej. Največji padec beležijo dizelsko gnana vozila.

Število na novo registriranih dizelskih motorjev v Evropi je v prejšnjem mesecu padlo za 15 odstotkov v primerjavi z enakim mesecem lani. Sodeč po podatkih analize JATO Dynamics, kupci po izbruhu afere Dieselgate še vedno ne zaupajo dizelskim motorjem. Zaradi velikega padca so dizelska vozila izgubila prevlado na evropskem trgu, saj je delež prodanih dizlov padel na 46 odstotkov.

V aprilu je bilo skupno registriranih 1,22 milijona vozil. S 7,1-odstotnim padcem gre za največji upad prodaje po marcu 2013. Za primer, v marcu se je število registracij v primerjavi z istim mesecem leto prej povečalo za 10,8 odstotka na 1,98 milijonov enot. Velik padec (11,9 odstotkov) so zaznali v kompaktnem segmentu, največji pa pri družinskih enoprostorcih(21,3 odstotka), segment športnih terencev še naprej raste (7,2 odstotka).

V Evropi ostaja najbolj priljubljena znamka Volkswagen s 136.475 registracijami, kljub temu da so izgubili 13,9 odstotkov. Najbolje prodajani model v aprilu je bil Volkswagen Golf, drugi Renault Clio in tretji Volkswagen Polo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dizli izgubili prevlado v Evropi"


6 leta 10 meseci nazaj

In ko se dizli po EU že skoraj ne bodo več prodajali, jih bodo pri nas še vedno kovali v zvezde in trdili kako ni res , da so strupeni in nevarni za zdravje.

 
BMW koncept serije 8 med čustvi in inženirstvom
Motorna osvežitev najmanjših Land Roverjevih modelov