Novice

BMW koncept serije 8 med čustvi in inženirstvom

BMW je na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este razkril napovedani koncept serije 8 Coupe. Po zagotovilih znamke bo vozilo prišlo na trg v letu 2018 kot del največje modelske ofenzive v zgodovini podjetja.

Kupejevska študija prihajajoče serije 8 je na obale jezera Como prinesla dih elegance največjega in najbolj elegantnega kupeja, ki ga bo znamka BMW že naslednje leto ponudila svojim kupcem. Čeprav so fotografije razkrile njegovo podobo že dan pred uradno predstavitvijo, pa še vedno ni na voljo podrobnosti o pogonskih sklopih. Znano je le, da je konceptni kupe opremljen s pogonom na zadnji kolesni par.

Čeprav je oblikovanje kupeja serije 8 v konceptni fazi nekoliko pretirano, je dober pokazatelj serijske izvedenke in napovedovalec novosti, ki jih pripravlja znamka.

“Številka 8 je pri BMW vedno predstavljala vrhunec športne zmogljivosti in ekskluzivnosti,” so besede Haralda Krügerja, predsednika upravnega odbora BMW AG, ki je dodal: “Prihajajoči BMW serije 8 Coupé bo potrdil tesno vez med ostro dinamiko in modernim luksuzom. To bo naslednji model v okviru širitve naše ponudbe luksuznih vozil, ki bo dvignil standarde kupejev v tem segmentu. V procesu bomo še okrepili svoj vodilni položaj v luksuznem razredu.”

Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik in direktor oddelka oblikovanja pri BMW Group, dodaja: “BMW Concept serije 8 je naše dojemanje polnokrvnega, luksuznega voznega stroja. To je luksuzno športno vozilo, ki uteleša popolno dinamiko in moderen luksuz kot nobeno drugo vozilo.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "BMW koncept serije 8 med čustvi in inženirstvom"


pskoda
6 leta 10 meseci nazaj

Koncepti so eno realnost pa čisto nekaj drugega. V večini primerov pride v proizvodnjo spaka naprem konceptu

JG2
6 leta 10 meseci nazaj

Lepo, sem sicer zelo nenaklonjen bmw-ju pa vendar tole zgleda super. Upam samo da bo notranjost ostala takšna kot je, da ne bodo v serijski model tlačili predpotopno notranjost aktualne sedmice.

Ivan36
6 leta 10 meseci nazaj

Končno ! Od Banglove 5 in 7 nekaj uporabno lepega, celo od BMW!

6 leta 10 meseci nazaj

To je to! Ne pa tiste 1/2 active tourer spake ogabne.

 
Mercedes-Benz in Renault-Nissan v razvoj nove družine bencinskih štirivaljnikov
Dizli izgubili prevlado v Evropi