Novice

Motorna osvežitev najmanjših Land Roverjevih modelov

Pri angleškem specialistu za terenska vozila, ki izdeluje tovrstna vozila že vse od leta 1948, so predstavili osveženo paleto štirivaljnih agregatov Ingenium, ki se bodo vrteli v modelih Range Rover Evoque in LR Discovery Sport. Na voljo bodo pri vozilih modelnega leta 2018, ki se bodo pojavila v prodajnih salonih koncem tega leta.

Tokratna motorna osvežitev se je sicer množičneje dotaknila bencinskih agregatov, ki pa, vsaj na našem trgu, nikdar niso bili posebej prodajno zanimivi. V obeh Land Roverjevih modelih je dosedanji turbobencinski motor Si4 nadomestil sodobnejši in varčnejši agregat Ingenium, ki proizvede 240 »konjev« najvišje moči (340 Nm navora). Tako motoriziran Evoque porabi na 100-kilometrski poti 7,3 litra goriva, kar predstavlja 15 odstotkov manj kot pri predhodniku.

Novost v ponudbi turbobencinskih agregatov predstavlja 290-»konjska« verzija Si 290, ki poskrbi, da Evoque s tovrstnim motorjem pod motornim pokrovom pospeši od 0 do 100 km/h v dobrih 6 sekundah (Discovery Sport v dobrih 6 in pol).

Na dizelski strani je po novem na voljo tudi 240-»konjski« (500 Nm navora) štirivaljni agregat SD4 z dvojno turbino, poznan že iz Jaguarjevega modela F Pace.

Poleg osveženih agregatov bosta najmanjša Land Roverjeva športna terenca modelnega leta 2018 deležna še nekaterih novih karoserijskih barv, opcijskih športnih usnjenih sedežev, brezstrešna verzija Evoque-a pa novega opremskega paketa SE Dynamic.

Avtomobilizem.com (vir: Carscoops, foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dizli izgubili prevlado v Evropi
Rolls Royce Sweptail – svet, kjer so dovoljene sanje