Novice

Do 10-odstotne rasti brez dodatnega zaposlovanja

V novomeškem Revozu so včeraj zbranim medijem predstavili dosežke lanskega leta ter načrte za prihodnost. Med slednjimi ni večanja števila zaposlenih, temveč ukrepi za dodatno optimizacijo in avtomatizacijo proizvodnje.

Ena najsodobneje urejenih tovarn

Revoz Renault Nissan Dacia 2015-11Revoz velja za eno najsodobneje urejenih tovarn za proizvodnjo avtomobilov z izredno dobro urejeno logistiko ter uvedeno avtomatizacijo na mestih, kjer je to potrebno in smiselno. Kljub po zadnjih investicijah še povečani stopnji avtomatizacije zatrjujejo, da so njihov pravi kapital zaposleni, ki s svojim znanjem in prizadevnostjo iz malega naredijo veliko.

Za leto 2016 si  primerjavi lanskim letom obetajo 10-odstotno rast proizvodnih količin, a kljub velikim upom regije ne napovedujejo dodatnega zaposlovanja. Slednje naj bi ostalo stabilno, vsaj v prvi polovici leta, na številki dobrih 2.100 zaposlenih. Namesto najemanja novih delavcev bodo ponovno uvajali sobotno delo ter se v splošnem na tak način, s čim višjo stopnjo fleksibilnosti, odzivali potrebam tržišča.

Optimizacija

Revoz Renault Nissan Dacia 2015-5Z novomeške vitke proizvodne linije je v preteklem letu zapeljalo 129.405 novih avtomobilov, kar je 9,1 % nad preteklim letom (118.578) in nekoliko manj, kot so napovedovali konec lanskega januarja (načrtovana rast 15 %). Kljub temu gre za precejšnje število enot, med katerimi je daleč največ (83.376) Renaultov Twingo, nekaj manj (41.479) Smartov Forfour in zadnjih 4.550 Renault Cliov Storia II, ki so v preteklem letu tudi končali svojo proizvodno pot. Več kot dve tretjini proizvedenih avtomobilov iz Novega mesta odpeljejo v Francijo in Nemčijo.

Rezultat proizvodne rasti in optimizacije proizvodnje se kaže tudi v 20-odstotni rasti prihodkov v primerjavi z letom 2014, v splošnem pa je bilo leto 2015 namenjeno doseganju najvišje kakovosti ter nenehnemu izboljševanju učinkovitosti proizvodnega procesa, kamor so po zaključku projekta Edison usmerili še dodatnih 14 milijonov evrov investicij.

Revoz Renault Nissan Dacia 2015-12Danes v tovarni na uro naredijo približno 38 avtomobilov, ki –  ne glede na znamko, opremo, barvo ali položaj volana – drug za drugim prihajajo z iste linije. Med delovnimi mesti je videti vse več samovozečih vozičkov, ki sledijo magnetnim linijam na tleh ter dostavljajo vse potrebne sestavne dele za nemoten potek proizvodnje.

Konkurenčnost in fleksibilnost

Letošnje leto bo za Revoz v znamenju utrditve dosežene konkurenčnosti, iz proizvodnje pa naj bi po njihovih načrtih pripeljalo še 10 % več vozil kot lani. Rast v proizvodnji naj bi bila rezultat prodora na nove trge (Kitajska in Japonska, za katera so v preteklem letu uspešno opravili potrebne presoje) ter razvoja novih različic modelov, med katere spadajo Smart Brabus, električni Smart EV ter Twingo GT.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Do 10-odstotne rasti brez dodatnega zaposlovanja"


Ivan36
8 leta 2 meseci nazaj

A sem že kje napisal, da une njihove šparajo že 40let? Mi smo jih samo v nočni izmeni naredili 300+,stari Twingo 6-10.

 
Toyota je upokojila znamko Scion
Ford v boju za profitabilnost v Evropi ukinja modele in zmanjšuje število zaposlenih