Novice

Dodatna sedeža in 21-centimetrski prirastek za Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen je na predvečer odprtja salona v Detroitu predstavil daljšo različico Tiguana.

Tako kot običajni Tiguan tudi ta s podaljšano medosno razdaljo sloni na arhitekturi MQB, ki si jo deli z najnovejšim modelom Atlas. Povečani Tiguan je za 21,5 centimetrov daljši in ima 11 centimetrov daljšo medosno razdaljo od krajše različice. V zadnji del je mogoče vgraditi dva dodatna sedeža, saj je prtljažni prostor večji za 115 litrov. Sedem sedežev bo serijskih pri izbiri dvokolesnega pogona, pri štirikolesnih različicah pa bo dodatek dveh sedežev opcijski. Zadnja klop je deljiva v razmerju 40:20:40.

Kupec se lahko odloči za opcijsko digitalno armaturno ploščo z velikim informacijskim zaslonom, ki podpira Apple CarPlay, Android Auto in Mirror Link. Dodatno so na voljo še premijski zvočni sistem Fender, panoramska streha, prilagodljivi tempomat, sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu in sistem za samodejno zaviranje v sili.

Oblikovno je avtomobil zelo podoben obstoječi generaciji klasičnega tiguana, ki jo je Volkswagen predstavil lani. V Evropi bo ameriško oznako XL zamenjalo ime Allspace, prav tako pa bo v primerjavi z Američani nekoliko drugačna motorna ponudba. Osnovna agregata bosta dvolitrski dizelski TDI in 1,4-litrski bencinski TSI.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dodatna sedeža in 21-centimetrski prirastek za Volkswagen Tiguan Allspace"


RedBaron
7 leta 3 meseci nazaj

Meni so se zdele armaturke iz modelov golf III, IV, V, passat 3B in 3C, precej lepše (praktično skoraj najlepše med takratno konkurenco), zdaj pa nekako nimajo več nekega pravega navdiha… 🙁

 
Prenova najmanjšega Mercedes-Benzovega športnega terenca
Waymo bo pripravljal avtonomne tehnologije za proizvajalce vozil