Novice

Prenova najmanjšega Mercedes-Benzovega športnega terenca

Mercedes-Benz je nekaj dni pred pričetkom največjega avtomobilskega salona v ZDA podražil publiko z delno zakrito fotografijo novega križanca GLA, zdaj pa je pokazal še svojo letošnjo prvo novost, ki se le malenkostno razlikuje od predhodnika.

Še najbolj očitna sprememba prenovljenega križanca je na sprednjem delu, kjer so poleg drugačne maske hladilnika in odbijača nameščene nove okrogle meglenke. Dodatno je Robert Lešnik za zadek pripravil nekoliko temnejše žaromete, ki poskrbijo za bolj možat in terenski videz ter zaokrožijo prenovo v celoto.

Ponudbi se je s prenovo pridružila ena različica, GLA 220 4Matic, ki prinaša 135 kilovatov moči in 300 njutnmetrov navora. Ostalo bencinsko paleto sestavljajo GLA 180, GLA 200, GLA 250 4Matic ter športni Mercedes-AMG GLA 45 4Matic. Kar se tiče dizelske palete, ostaja nespremenjena z različicami GLA 180d, GLA 200d, GLA 200d 4Matic, GLA 220d in GLA 220d 4Matic.

S tehnološkega vidika je prenovljeni GLA dobil 360-stopinjski sistem kamer, ki sliko okolice vozila prikazujejo na 8-palčnem zaslonu. Stikala za elektronski pomik sedežev imajo kromirano obrobo, nadgradnjo pa so doživeli tudi nekateri materiali. S paketom Exclusive so zdaj na voljo ročno šivano usnje in dodatki iz lesa ali aluminija, ponudbo pa je oplemenitil novi paket Night, ki prinaša 18-palčna platišča, črne rešetke na maski hladilnika, črne strešne nosilce in športno oblikovana prednji ter zadnji odbijač.

Ena izmed ključnih novosti so novi visokozmogljivi žarometi LED, razviti posebej za ta model. V ponudbi bodo zamenjali bi-ksenonske žaromete, njihovi odliki pa sta izjemno nizka poraba energije in visoka svetilnost. Tako kot vedno, je na vrhu ponudbe Mercedes-AMG GLA 45 4Matic, s prenovljenim prisilno polnjenim dvolitrskim štirivaljnim agregatom, ki zdaj proizvede 280 kilovatov moči in 475 njutnmetrov navora.

Cene v Nemčiji se za osnovni model GLA 180 pričnejo pri 28.940 evrih in končajo pri 56.852 evrih za model AMG.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenova najmanjšega Mercedes-Benzovega športnega terenca"


7 leta 3 meseci nazaj

še vedno pa je GLA in A razred razočaral z notranjostjo, saj je sramota za Mercedes, da ko pogledaš notranjost, se armaturna plošča sploh ne zlije z vratnimi oblogami, kot da so vratne obloge in armaturka od drugega avta, ne vem kaj so tukaj gledali in počeli, res ne……..

 
Drzni koncept napoveduje prihajajoči Audi Q8
Dodatna sedeža in 21-centimetrski prirastek za Volkswagen Tiguan Allspace