Novice

Waymo bo pripravljal avtonomne tehnologije za proizvajalce vozil

Kot so sporočili pri Googlu, bo njihovo novonastalo podjetje Waymo razvijalo avtonomne tehnologije za uveljavljene proizvajalce vozil, sčasoma pa bi lahko tehnologijo uporabili pri svojih prihodnjih projektih.

Avtomobilski svet je še vedno vpet v dogajanje v Detroitu, kjer proizvajalci predstavljajo svoje novosti. Med bolj izpostavljenimi je tudi novo ustanovljeno podjetje Waymo, pri katerem je John Krafcik na novinarski konferenci dejal, da trenutno sodelujejo le s skupino Fiat Chrysler Automobiles in Hondo, vendar bodo sklenili sodelovanje še z nekaterimi drugimi večjimi proizvajalci vozil.

Presenetljivo je Krafcik razkril, da razvijajo le avtonomni sistem četrtega nivoja. S takšno stopnjo avtonomnosti se vozilo lahko vozi samodejno brez človeškega vmešavanja, vendar ne v zahtevnih pogojih, ki jih dosega peta stopnja. Kljub temu so pri podjetju prepričani, da so lahko na trgu resni tekmeci ter aktivno pripomorejo k zmanjšanju prometnih nesreč.

Do sedaj so prototipi podjetja prevozili več kot 2,5 milijona testnih kilometrov na javnih cestah, na simulatorju pa je vsako leto narejena več kot milijarda kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Waymo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Waymo bo pripravljal avtonomne tehnologije za proizvajalce vozil"


xxl
7 leta 3 meseci nazaj
 
Dodatna sedeža in 21-centimetrski prirastek za Volkswagen Tiguan Allspace
Pri Fordu obujajo Bronco