Novice

Dodatno pojasnilo k primerjavi kompaktnih križancev: Hyundai Tucson z AEB samodejno zavira v sili

V primerjavi kompaktnih križancev smo opravili dodaten test samodejnega zaviranja v sili z modelom Hyundai Tucson.

V začetku decembra smo objavili primerjavo devetih kompaktnih križancev, rezultate pa objavili v daljšem prispevku, kjer smo podrobno razčlenili svoje ugotovitve.

Med področji, na katerih smo primerjali izbrano deveterico, so tudi sodobni varnostno asistenčni sistemi. Na poligonu varne vožnje AMZS na Vranskem smo tako opravili tudi test samodejnega zaviranja v sili ter v opažanjih zapisali, da testno vozilo Hyundai Tucson ni zavrlo pred oviro.

Rezultat prvega neuspešnega preizkusa samodejnega zaviranja je posledica neljube napake v komunikaciji, zaradi katere naše testno vozilo ni bilo opremljeno s sistemom AEB. Zato smo test ponovili, Hyundai Tucson s sistemom za samodejno zaviranje v sili je pri hitrosti 40 km/h deloval brezhibno, saj je zaznal oviro, opozoril voznika na nevarnost ter se brez njegovega posredovanja samodejno ustavil pred oviro.

V skladu z navedenim smo Hyundaiju Tucson dodelili dodatne točke za delovanje sistema AEB v tematskem sklopu sodobnih pomagal ter zvišali skupni seštevek. Končna razporeditev primerjanih kompaktnih križancev je ostala nespremenjena.

skupni_popravek

Avtomobilizem.com (Foto: PRIMA.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dodatno pojasnilo k primerjavi kompaktnih križancev: Hyundai Tucson z AEB samodejno zavira v sili"


a4
6 leta 4 meseci nazaj

aha, grozijo s tožbami ?

 
Tudi Mini z dvosklopkovnim menjalnikom
Leta 2030 namerava Toyota prodati milijon električnih vozil letno