Novice

Družina Peugeot s PSA-jem odprta na združitev z FCA

Predsednik strateškega komiteja holdinga FFP SA (Societe Fonciere Financiere et de Participations SA), ki ima delno v lasti tudi skupino PSA ter je eden bolj vidnih članov družine Peugeot, je v nedavnem intervjuju za francoski častnik izrazil odprtost PSA-ja za nove združitve.

Po, kot ponosno poročajo Francozi, sila uspešni združitvi PSA-ja z nemškim Oplom, so zdaj odprti na novo združitev in to na globalni ravni. Predstavnik družine Peugeot in eden vodilnih mož francoskega investicijskega holdinga FFP je namreč v sklopu intervjuja za francoski častnik Les Echos na neposredno vprašanje o tem, kakšen potencial vidi v združitvi PSA-ja z FCA-jem, odgovoril: »Z njimi, kot z mnogimi drugimi, bi se planeti lahko poravnali.«

Ob tem je zatrdil, da se v zvezi s tem, tudi v ozadju, še ne odvija nič otipljivega. Strokovna javnost na drugi strani to razume kot indikator, da se nekaj zelo verjetno pripravlja ali pa da se bo začelo v kratkem začelo dogajati. Pri tem je vsem jasno, da, tudi če se takoj začnejo vodilni možje obeh skupin pogovarjati med sabo takoj, do realizacije ne bo prišlo še lep čas.

Približno štiri leta nazaj je Carlos Tavares, predsednik uprave PSA-ja, zanikal zanimanje za spojitev z FCA-jem. Kot je zgodovina pokazala, je bil takrat polno vprežen v aktivnosti pripojitve Opla, zato je bil njegov takraten odgovor povsem razumljiv. Zdaj, ko je vpetje Opla v poslovanje skupine PSA dobro izpeljano, pa je svoje stališče odkrito spremenil, češ da ga zanima pripojitev dodatnih znamk. Naj spomnimo, da je PSA s priključitvijo Opla postal drugi največji proizvajalec v Evropi. Na drugi strani na ameriškem trgu že dolga leta niso prisotni, a vse bolj odkrito kažejo, da jih severno-ameriški trg vse bolj žuli.

Ob tem interesu se zdi združitev PSA-ja z FCA-jem, ki svoje dobičke prideluje prvenstveno na drugi strani Atlantika, zelo smiselna pot. Smiselna s stališča, da bi si s to povezavo Francozi lažje odprli vstop na trg ZDA, istočasno pa bi zelo verjetno dobili tudi dostop do vsekolesno gnane tehnike, velikih terencev ter tudi poltovornjakov, ki jih trenutno nimajo v ponudbi. Na drugi strani si seveda tudi FCA lahko obeta koristi od tovrstne povezave s PSA-jem. Najpomembnejša med njimi se zdi v tem trenutku dostop do platform, primernih za manjša vozila, ki jih FCA skoraj nima več v paleti ali pa so konkretno zastarele.

Skupina FCA na neposredno poizvedbo o izjavi gospoda Peugeota še ni podala svojega komentarja. Je pa zato Michael Manley, izvršni direktor skupine FCA, na minulem ženevskem salonu izjavil, da je odprt na možnosti širšega sodelovanja z drugimi avtomobilskimi proizvajalci, pa naj si gre pri tem za preprosto partnerstvo, resno združitev ali katerokoli drugo obliko sodelovanja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia uradno potrdila prihod križanca XCeed
Prenova za Mercedes-Benzov GLC Coupe