Novice

Kia uradno potrdila prihod križanca XCeed

Korejci so postregli z uradno skico prihajajočega križanca, ki so mu nadeli ime XCeed.


Kot že ime namiguje, bo XCeed osnovan na tehniki aktualnega Ceeda, a bo oblikovno bistveno več kot samo Ceed s povečano oddaljenostjo od tal in dodanimi nekaj »terenskimi« plastikami. Gregory Guillame, podpredsednik dizajna pri Kia Motors Europe, je namreč zatrdil, da bo oblikovno novinec povsem drugačen od Ceeda. Glede na priloženo skico mu lahko verjamemo.

XCeed se bo mersko umeščal med najmanjši Stonic in srednje veliki Sportage, njegova nekoliko nižja strešna linija pa daje vtis, da bo ta bolj križanec, kot je bil prvi model Nissan Qashqaija in se danes trudi biti Volkswagen T-Roc, kot pa cestni terenec.

Guillame zatrjuje, da bo v kabini bolj prostoren in uporaben kot kombilimuzinski Ceed, zunaj pa bo s povečano oddaljenostjo od tal in za terence značilnimi oblikovnimi dodatki poskušal vzbuditi občutek samozavesti in avanturizma.

Družino Ceed v tem trenutku tvorijo trije modeli, petvratna kombilimuzina, karavan Ceed SW ter športno-uporabni mešanec med kupejem in karavanom Proceed. S tem bo XCeed četrti in predvidoma tudi zadnji član številčne družine, s katero si Korejci upravičeno veliko obetajo.

Korejci so že potrdili, da bo njegova prodaja stekla jeseni 2019, dodatno pa so še namignili, da bodo že čez nekaj tednov avto prvič pokazali javnosti na posebej zanj organiziranem dogodku.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tretji Fiat 500 bo izključno električno gnan
Družina Peugeot s PSA-jem odprta na združitev z FCA