Novice

Prenova za Mercedes-Benzov GLC Coupe

Potem ko so pri nemški znamki Mercedes-Benz pred kratkim pokazali kozmetično prenovljeno različico srednje velikega športno uporabnega križanca GLC, je sedaj prišla na vrsto še njegova kupejevska izvedba. Novo verzijo bodo javnosti prvič pokazali na prihajajočem salonu v New Yorku.

Mercedes-Benz GLC Coupe, ki je bil prvenstveno ustvarjen, da greni življenje bavarskemu rivalu z modro-belim propelerjem z oznako X4, v letošnjem letu doživlja prvo kozmetično prenovo. Na zunaj bo sicer osveženo verzijo izjemno težko prepoznati, saj je bila deležna precej minornih popravkov, a je vseeno videti nekoliko bolj dinamično oblikovan sprednji del, prenovljene žaromete LED, nove barvne karoserijske odtenke ter spremenjena aluminijasta platišča.

Znotraj so spremembe po pričakovanjih bolj opazne, pri čemer je velika večina elementov, jasno, enaka kot pri prenovljenem modelu GLC. Tako se v notranjosti ponaša z novim volanskim obročem, najnovejšim infozabavnim sistemom MBUX z 10,25-palčnim zaslonom ter spremenjenim vmesnikom, med novostmi pa so se znašli tudi povsem novi digitalni merilniki (12,3-palčni zaslon).

Pod motornim pokrovom bodo kupci lahko izbirali med tremi dizli (200 d 4Matic s 163 KM, 220 d 4Matic s 194 KM ter 300 d 4Matic z 245 KM) ter (zaenkrat) dvema turbobencinskima agregatoma s tehnologijo blagega hibrida (200 4Matic s 197 KM ter 300 4Matic z 258 KM).

Prenovljeni GLC Coupe bo na voljo v poletnih mesecih.

 Avtomobilizem.com (Vir: Carsoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Družina Peugeot s PSA-jem odprta na združitev z FCA
Volvo predstavil načrte za povečanje varnosti