Novice

DS 9 prihaja v velikem slogu

Ponudbo premijske znamke DS bo po dveh križancih nadgradila elegantna limuzina, ki ponuja kombinacijo dediščine, izjemnega strokovnega znanja in vrhunske tehnologije.

Limuzinski DS 9 je zasnovan na novi različici platforme EMP2 (Efficient Modular Platform 2) s podaljšano medosno razdaljo (2,89 m) ob 4,93 m dolžine in 1,93 m širine. Videz zunanjosti sledi sodobnim oblikovalskim smernicam znamke DS Automobiles z izraznim sprednjim delom z okrasno masko DS wings in parametrično zasnovano rešetko s tridimenzionalnim diamantnim učinkom. Oblikovalci so se za prečiščen pristop odločili tudi pri zasnovi bočnih linij, ki se po gladkih bočnih površinah raztezajo preko celotne dolžine avtomobila in v celoto povezujejo sprednje in zadnje luči.

Notranjost sledi navdihu salona in bo vozniku in potnikom nudila visoko raven udobja ob uporabi prestižnih materialov. Pri znamki DS so posebno pozornost namenili počutju potnikov na zadnjih sedežih, ki jim bo poleg masažnih, zračenih in ogrevanih zadnjih sedežev na voljo enak prestiž in udobje kot potnikom spredaj, vsem pa bo na voljo vrhunski zvok iz štirinajstih zvočnikov zvočnega sistema Focal Electra, ki je bil razvit posebej za ta avtomobil.

Udobno vožnjo zagotavlja krmiljeno vzmetenje DS Active Suspension, ki s pomočjo posebne kamere skenira cestišče in v kombinaciji z ostalimi tipali omogoča prilagojeno aktivno nastavitev vzmetenja ločeno za vsako posamezno kolo. Več varnosti in podporo vozniku bo zagotavljala vrsta sodobnih asistenčnih sistemov, ki olajšajo vožnjo in omogočajo pol samodejno vožnje 2. stopnje.

Novi DS 9 naj bi bil najprej na voljo s priključno hibridnim pogonskim sklopom E-Tense, ki ga sestavljata bencinski turbinsko podprt motor PureTech in električni motor v povezavi z 8-stopenjsko avtomatiko. Električni motor je integriran v sklopu samodejnega menjalnika in z močjo 80 kW (110 KM) in v kombinaciji z baterijo kapacitete 11,9 kWh omogoča do 50 km čiste električne vožnje s hitrostjo do 135 km/h. Za polnjenje baterijskega paketa bo poleg različnih stopenj rekuperacije med vožnjo poskrbel tudi vgrajen polnilnik moči 7,4 kW, ki ob priklopu na javno ali domačo polnilno postajo baterijo napolni približno v uri in pol.

Kmalu naj bi sledili še močnejši različici motorjev E-Tense z 250 KM in pogonom na sprednja kolesa ter s 360 KM in inteligentnim štirikolesnim pogonom, poleg tega pa naj bi v ponudbo vključili še neelektrificirano bencinsko različico z bencinskim motorjem PureTech in 225 KM. Vsi pogonski sklopi naj bi bili na voljo v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novi DS 9 je bil za kratek čas na ogled tudi v salonu slovenskega zastopnika znamke. S prodajo na našem trgu naj bi pričeli v naslednjem letu, cen in točnega datuma prihoda pa zaenkrat še niso razkrili.

Avtomobilizem.com (Vir: DS. Foto: Marko Krautberger.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova generacija modela Range Rover ponovno v presežkih
Začetek borznega trgovanja za Volvo