Novice

DS v smeri popolne elektrifikacije

Premijska znamka skupine Stellantis, ki že vse od svoje ustanovitve postavlja elektrifikacijo v ospredje, naj bi po letu 2024 ponujala le baterijsko električne modele.

Znamka DS Automobiles je predstavila svojo strategijo rasti za prihodnost, v okviru katere bodo ponujali visokotehnološko učinkovitost, dinamičnost in prefinjenost. Ključen del njihove strategije je elektrifikacija, ki jo sicer postavljajo v ospredje že od svoje ustanovitve v letu 2014.

Vsi njihovi modeli od leta 2019 ponujajo možnost elektrificiranega pogona, paleta pa trenutno zajema elektrificirane modele DS 3 Crossback E-Tense, DS 4 E-Tense, DS 7 Crossback E-tense in DS 9 E-Tense s priključno hibridnimi pogonskimi sklopi, ki razvijejo od 225 do 360 konjskih moči. Od leta 2020 je DS Automobiles ena vodilnih večenergijskih znamk v Evropi z najnižjimi povprečnimi vrednostmi emisij CO2 (83,1 g/km), elektrificirana paleta pa obsega 30 odstotkov njihove prodaje. Obenem si prizadevajo za zmanjšanje ogljičnega odtisa proizvodnje ter z naprednimi raziskavami iščejo možnosti energetskega prehoda z razvojem inovativnih materialov.

Logično nadaljevanje poti je prehod k popolni elektrifikaciji; najprej naj bi leta 2024 ponudili baterijsko gnano različico modela DS 4, nato pa nov model, ki naj bi temeljil na konstrukcijski osnovi STLA Medium in predstavljal uvod v 100-odstotno električni program skupine Stellantis. Nova platforma naj bi uporabljala najsodobnejše tehnologije in podpirala namestitev baterijskih paketov kapacitete 104 kWh, ki bodo omogočali 700 km dosega z enim polnjenjem.

Znamka DS Automobiles naj bi še naprej sodelovala v prvenstvu Formule E, kjer jim je uspelo dvakrat zaporedoma osvojiti naslov svetovnega prvaka med ekipami in vozniki. Svojo udeležbo na tem področju so podaljšali do leta 2026, trenutno pa razvijajo novo generacijo zmogljivejših in učinkovitejših enosedežnih dirkalnikov, izkušnje in napredek iz dirkalnega sveta pa naj bi se odražala tudi pri zasnovi novih serijskih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: DS Automobiles.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znamka Mobilize predstavlja prvo električno limuzino
Šesta generacija Opel Astre bo imela baterijsko-električno različico