Novice

Prvi DS Store v Ljubljani

Leto 2015 je za znamko DS pomenilo prelomnico v 65-letni tradiciji, saj so ji v okvirju takratnega koncerna PSA namenili samostojno pot. DS Automobiles je danes ena od številnih zvezd Stellantisa, prvi pravi DS Store pa smo te dni dobili tudi v Ljubljani.

Joie de vivre je pariška filozofija, optimističen življenjski duh, ki prežema tudi pristop znamke DS Automobiles. Slednja je na svoj način sinonim za francoski avtomobilski prestiž, podobno kot v industriji visoke mode, izdelavi parfumov, torbic, urarstvu in še kje. Vse našteto jo v zadostni meri odmika od konkurence v višjih cenovnih razredih, hkrati pa se opira na bogato zgodovino, ki sega v petdeseta leta preteklega stoletja.

S prihodom aktualnih modelov DS 7 Crossback in DS 3 Crossback se je odprlo novo poglavje, ki ga je pospremila tudi reorganizacija poslovanja. Znamka DS je danes prisotna že v 41 državah, kjer je do začetka letošnjega leta ustvarila in razvila ekskluzivno globalno distribucijsko mrežo več kot 400 prodajnih mest DS Store.

Med njimi je zdaj tudi Ljubljana, kjer znamka posluje v okviru zastopnika C Automobil Import, člana švicarske skupine Emil Frey. Maloprodaja je organizirana preko pooblaščenega prodajalca AC Mobil, po prehodnem obdobju v okviru obstoječega salona znamk Honda in Mitsubishi pa je končno dobila sebi primeren prostor v DS Store Ljubljana na Baragovi ulici 7.

Prodajno razstavni salon, kjer je tudi sprejem v servis, deluje na površini 250 m2  ter je opremljen prečiščeno in elegantno, s podrobnostmi savoirfaire iz pariškega studia za oblikovanje notranjosti in obdelavo usnja, ki povezujejo natančno izdelane razstavljene avtomobile z mojstri tega poklica. Prostor, ki spominja na butik visoke mode, je zasnovan z mislijo na stranke in njihovo dobro počutje, ideja koncepta pa naj bi bila narediti nakupno izkušnjo za stranko bolj intimno, tudi na račun omejene velikosti, razporeditve in opremljenosti prostora. Klasičen pristop predstavitve in procesa prodaje dopolnjuje velik zaslon za spletno konfiguracijo želenega avtomobila, kmalu pa naj bi ga razširil še pristop virtualne resničnosti.

V 2021 bosta prodajno paleto DS razširila dva nova modela, elegantna limuzina DS 9 v poletnih mesecih in kompaktni DS 4 proti koncu leta.

Avtomobilizem.com (Besedilo in foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Prvi DS Store v Ljubljani"


drugmirko
3 leta 1 mesec nazaj

sam vprašanje za spoštovano Urško Radolović… kako ima lahko znamka DS, ki dejansko obstaja nepolnih 6 let, lahko “prelomnico v 65 letni zgodovini”?

drugmirko
3 leta 1 mesec nazaj

:))… bi se tudi okrog tradicije lahko na dolgo “dajala” okrog tega koliko je v teh novih modelih “korenin” Citroenovega DS-a in koliko samo “marketinškega spina” (sem namreč več desetletni fan in lastnik Citroenov in PSA-jevih vozil)… zato se bom raje samo zahvalil za vaš prijazen odgovor in vsebinsko zelo lepo korekcijo vašega zapisa. hvala.

xxl
3 leta 1 mesec nazaj

Oba dobita plusa od mene 🙂

 
Bayon je novi Hyundaijev manjši križanec
Dostopnejši Volkswagen ID.3 za slovenske kupce