Novice

DS Automobiles daje vpogled v notranjost vozil prihodnosti

Francoski avtomobilski proizvajalec z modelom avtomobilske notranjosti DS M.i. 21 predstavlja oblikovalske smernice prihodnosti.

Francoska premijska znamka z manifestom DS M.i. 21 razkriva svojo vizijo notranjosti, ki bo na voljo v naslednji generaciji modelov. Projekt je nastal v sodelovanju oddelka za notranje oblikovanje pod vodstvom Thomasa Bouvereta in oddelka, odgovornega za izbiro barv in materialov (CMF Design) pod taktirko Vincenta Lybrya.

Tehnološko napredna notranjost bo, kot je razvidno iz predstavljenega modela, prepoznavna po prečiščenih linijah in velikem panoramskem zaslonu preko celotne širine armaturne plošče. Zaslonu bo v primeru, ko ne bo potrebe po prikazu različnih vsebin, možno nastaviti prosojnost, ki bo omogočala vpogled v njegovo ozadje. Upravljanje informacijsko-multimedijskega sistema bo urejeno s pomočjo glasovnih ukazov ali preko manjše steklene površine na dotik, nameščene med sredinskimi nasloni za roko. Kvalitetno zvočno izkušnjo bo zagotavljal sredinsko nameščen zvočniški sistem pod armaturno ploščo,  ki z osvetlitvijo in zasnovo daje videz turbine.

Oblikovalci znamke DS Automobiles so vratnim panelom namesto zvočnikov namenili velike prilagodljive krožne elemente, ki naj bi s svojo nastavljivo grafično podobo in v kombinaciji z ambientalno osvetlitvijo izražali individualnost lastnika. Videz zaokrožuje še ovalna zasnova volana z zaslonom, ki spominja na mobilni telefon in je nameščen med ikonična DS “krilca”, ki jih, sicer v manj izraziti obliki, lahko vidimo tudi pri volanih aktualnih modelov znamke.

Po besedah Thierrya Metroza, direktorja oblikovalskega oddelka pri DS Automobiles, manifest DS M.i. 21 predstavlja orodje, ki ponazarja povezavo med njihovo vizijo in projekti, ki so trenutno v fazi razvoja. Dodaja še, da (za razliko od futurističnih konceptov) njegova zasnova omogoča prenos večine elementov v serijsko proizvodnjo. Prvi modeli z novo zasnovo bi lahko bili predstavljeni že pred koncem tega desetletja, model avtomobilske notranjosti DS M.i. 21 pa naj bi javnosti prikazali med 7. in 11. junijem na mednarodnem bienalu v Parizu. Obenem naj bi ga podrobno predstavili še v okviru novega spletnega portala DS Design Studio Paris, kjer nameravajo ponuditi tudi vpogled v ozadje njegovega nastanka.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: DS Automobiles.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Letošnji projekt Škodinih študentov bo Roadiaq
Prvi električni model znamke Alfa Romeo bo manjši križanec