Novice

DS v samostojen razvoj inovativnega vzmetenja

Pred nekaj časa smo pisali, da Citroën razvija svoje novo, revolucionarno vzmetenje, ki bo zamenjalo legendarno hidropnevmatsko vzmetenje. Za podoben korak so se odločili tudi pri znamki DS, ki bo do leta 2018 predstavila svojo različico inovativnega vzmetenja.

Sestrska znamka Citroëna, DS, je pred nekaj dnevi v Parizu razkrila novi DS 3, naslovnice pa sedaj polnijo še s presenetljivo napovedjo. Francoski proizvajalec vozil naj bi svoje inovativno vzmetenje razvil povsem samostojno in ločeno od Citroëna, ki se je razvoja novega vzmetenja lotil že pred časom.

Podrobnih informacij zaenkrat še ni, toda Eric Apode, vodja oddelka za produkte in razvoj, je potrdil, da vzmetenje ne bo povezano z legendarnim hidropnevmatskim Citroënovim vzmetenjem. Ravno obratno naj bi za delovanje sistema uporabili najnovejšo tehnologijo, zato naj bi bilo vzmetenje popolnoma variabilno in nastavljivo.

Francoski velikan na drugi strani razvija podoben sistem in, kljub povezanosti podjetij, tehnologiji ne bi imeli skupnega izvora. DS se želi izkazati kot prestižna Citroënova znamka, zato mora začeti z lastnim razvojem komponent, s katerim bi po Apodeovih besedah sledili svoji bogati zgodovini inovacij.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Franciji na emisijskem zaslišanju še Mercedes-Benz in Opel
Porschejev monstrum 911 R na poti v Ženevo