Novice

Porschejev monstrum 911 R na poti v Ženevo

Sladokusci si že manejo roke, saj naj bi Porsche na avtomobilski salon v Ženevi pripeljal razburljivo različico 911 R.

Nemški proizvajalec športnih vozil o novincu skrbno molči, a je, ob razkritju prenovljenega 911 v pogovoru s spletnim medijem Motoring, August Achleitner, vodja produktne linije za Porscheje 911, dejal: ”Pridite v Ženevo in izvedeli boste več, ampak za zdaj je to vse, kar lahko povem”.

Če gre verjeti zadnjih informacijam naj bi 911 R slonel na priljubljeni različici GT3 ter naj bi bil izdelan v samo 600 primerkih. Krasile naj bi ga enake linije kot GT3, le da 911 R ne bi imel nameščenega ogromnega zadnjega usmerjevalnika zraka, ogromnih platišč in pnevmatik.

Glavna novica je kljub vsemu prihod ročnega menjalnika. Vsi modeli 911, ustvarjeni pod oddelkom GT, imajo nameščeni samodejni PDK menjalnik, tokrat pa naj bi prekršili pravilo in 911 R opremili z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom. Podobnega ima nameščenega tudi Porsche Cayman GT4.

Številna vprašanje se odpirajo tudi pri podatkih o motorju. Še najbolj verjetno je, da bi 911 R poganjal štirilitrski atomsferski šestavaljni agregat z 368 kilovati, vzet iz najbolj divjega modela 911 GT3 RS. Manj možnosti je, da se bo v zadku skrival šibkejši 3,8-litrski motor iz GT3.

Če je Porsche 911 R visoko na vaši prioritetni listi, ste verjetno žal prepozni – kljub temu, da še ni bil niti razkrit, je najverjetneje razprodan.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche, Carscoops.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Porschejev monstrum 911 R na poti v Ženevo"


Blinder
8 leta 2 meseci nazaj

Koncno rocni menjalnik.

 
DS v samostojen razvoj inovativnega vzmetenja
Rok Turk uspešno napada poledenele ovinke relija v Monte Carlu