Novice

V Franciji na emisijskem zaslišanju še Mercedes-Benz in Opel

Mercedes-Benz in Opel naslednji teden pričakujeta sestanek s francoskimi uradniki, ki po izbruhu emisijske afere skupine Volkswagen preiskujejo še ostale proizvajalce vozil.

Uradna preiskava že poteka pri Renaultu, saj so nekatera njihova vozila na preliminarnem testu močno presegla deklarirano mejo izpustov NOx. Komisijo je sestavila francoska ministrica za okolje in energetiko Ségolène Royal. V iskanju grešnikov pregledujejo in preverjajo podatke sto vozil vseh večjih proizvajalcev vozil ter iščejo kakršnokoli opremo, ki bi poskrbela za prirejanje rezultatov na uradnih testih.

Denis Baupin, član francoskega parlamenta in omenjene komisije je dejal, da bosta 28. januarja pod drobnogledom komisije nemška proizvajalca vozil Mercedes-Benz in Opel.

Neuradno so predhodni rezultati z zadnjih vladnih raziskav prikazali večje izpuste emisij pri Renault Capturju, Espaceu in še enem neimenovanem vozilu. Po zadnjih informacijah naj bi močno presegla dovoljeno mejo še Ford C-MAX in Mercedes-Benz razred S, vendar naj bi bili njuni izpusti še vedno manjši kot pri Renaultovih modelih.

Francoski proizvajalec je v začetku tedna napovedal vpoklic 15.800 Capturjev za popravilo sistemov za nadzor emisij in bo prostovoljno ponudil izboljšave za emisijske sisteme 700.000 vozilom. Opel je medtem že zanikal vpoklic Zafire z 1,6-litrskim dizelskim agregatom zaradi spremembe programa za spreminjane emisij. V uradni izjavi so povedali le, da bo model dobil servisni popravek.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "V Franciji na emisijskem zaslišanju še Mercedes-Benz in Opel"


pskoda
8 leta 3 meseci nazaj

Vsi presegajo tovaniše deklerirane NOx-e samo vprašanje je za koliko

 
Audi Q6 e-tron quattro bo z bruseljske proizvodne linije zapeljal leta 2018
DS v samostojen razvoj inovativnega vzmetenja