Novice

Edinstveni zlati Porsche 911 Turbo tipa 993

Oddelek Porsche Classic je predstavil prenovljeno verzijo klasične ikone modela 911 tipa 993, ki so jo poimenovali »Project Gold«. Posebno izvedbo so ustvarili natanko 20 let po koncu proizvodnje zadnjega zračno hlajenega modela v Porschejevi ponudbi in bo namenjena zgolj uporabi na dirkališču.

Prenovljeno Porschejevo ikono, ki sliši na ime »Project Gold«, bodo sicer svetovni javnosti prvič pokazali 27. septembra na dogodku Rennsport Reunion v Kaliforniji ter ga pričeli že meseca oktobra prodajati na dražbi.

Strokovnjaki iz oddelka Porsche Classic so omenjeno stvaritev sicer razvijali kar leto in pol v svojem centru v Stuttgartu, pri čemer je na zunaj zgolj malenkost drugačen od 20 let starega originala. Odet v prepoznaven zlat karoserijski odtenek je tako dobil dodatne stranske odprtine, kakršne je bilo moč videti že pri verziji Turbo S, pri barvanju karoserije pa so se poslužili enake tehnologije kot pri današnjih Porschejevih modelih. Oblikovalska rdeča nit reinkarnacije, pri kateri je glavni poudarek na zlati barvi, se nadaljuje tudi v notranjosti s posameznimi zlato obarvanimi detajli.

Pod motornim pokrovom Porschejevega atraktivnega projekta se nahaja povsem nov 3,6-litrski prisilno polnjen šestvaljnik, ki proizvede 450 »konjev«, kar je približno toliko, kolikor jih je zmogla izvedenka 993 Turbo S. Za prenos moči štirikolesno gnanega dirkalnika bo skrbel ročni 6-stopenjski menjalnik.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Jaguar E-Type Zero gre v proizvodnjo
Audijev koncept športnika prihodnosti