Novice

Ekstremni Mini John Cooper Works GP

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu angleški Mini predstavlja študijo najmočnejše verzije Minija JCW, ki bi se lahko pojavila na cestah leta 2019.

Najbolj dirkaško popoprane verzije Minija JCW, s pripono »GP« v imenu, so se sicer pojavile pri vsaki dosedanji generaciji (leta 2006 in 2012), zato ne čudi, da jo pripravljajo tudi sedaj. Na tokratnem salonu v Nemčiji bodo sicer pripravili zgolj oblikovno študijo, ki naj bi se pojavila v serijski obliki ob koncu življenjske poti aktualne generacije Minija. Študija, pri kateri so črpali inspiracijo iz dirkaških uspehov znamke na rallyju v Monte Carlu izpred petdesetih let, pa predstavlja zgolj oblikovalske smernice prihajajočega modela.

Konceptni Mini John Cooper Works GP se sicer ponaša z nekaterimi karoserijskimi dodatki, ki izboljšujejo aerodinamiko vozila, pri čemer so inženirji uporabili kar nekaj elementov iz ogljikovih vlaken. Vozilo se ponaša z 19-palčnimi platišči ter prepoznavno oblikovanimi zadnjimi LED žarometi. Tehnične podrobnosti zaenkrat še niso znane, po vsej verjetnosti pa bo serijska verzija malenkostno močnejša in hitrejša od »običajne« JCW različice, ki se sicer ponaša z 231 »konji« največje moči ter zgolj 6,1-sekundnim pospeškom od 0 do 100 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto in video: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguarjev pogled v prihodnost s konceptom Future-Type
Razkrita prijaznejša verzija Porscheja GT3

Več vsebin

Novice

Ekstremni Mini John Cooper Works GP

Novice

Mini John Cooper Works v različici brez strehe

Novice

Oznaka JCW še za šestvratnega Clubmana

Reportaže

Hitro in učinkovito sproščanje adrenalina

Mini JCW Workout
Testi

Heretik

Mini John Cooper Works Countryman
Novice

Tudi Mini z dvosklopkovnim menjalnikom

Testi

Izobilje personifikacije

Mini Countryman Cooper SD All4
Novice

Električni Mini prihaja leta 2019