Novice

Električen DS 3 Crossback napovedan za Pariz

Francozi so potrdili, da bodo letošnjo jesen v Parizu predstavili prvi baterijski električen model, s čimer bodo naredili pomemben korak v smeri napovedane elektrifikacije ponudbe.

Novinec, nosil bo ime DS3 Crossback, bo prvi model PSA na popolnoma novi in elektrificiranemu pogonu prilagojeni platformi e-CMP. Da bo DS3 Crossback prvi strogo električen model skupine PSA, Eric Apode, podpredsednik za produkte pri DS-u, opravičuje z razlago, da je DS pozicioniran nad Peugeot in Citroën in kot tak tudi prvi v vrsti za vpeljavo novih in naprednih tehnik.

V tem trenutku še ni jasno ali bodo avto septembra pokazali v podobi oblikovne študije ali že kot serijski model. Zelo verjetno pa je, glede na oznako modela, da bo ta neposredno tekmoval z električno Hyundai Kono, katere prodaja naj bi prav tako stekla v jesenskih mesecih 2018.

Razen najave predstavitve modela to jesen Francozi v tem trenutku niso razkrili drugih tehničnih podrobnosti o modelu. Če gre verjeti napovedim PSA-ja iz leta 2016, ko so napovedali razvoj namenske platforme za električna vozila, bo slednja zasnovana za baterije s kapaciteto največ 50 kWh in dosegom preko 400 kilometrov. To bi pomenilo, da DS3 Crossback ne bo mogel držati tempa, ki ga je zastavila Kona s 64 kWh baterijo in napovedjo skoraj 500-kilometrskega dometa po metodi WTLP.

Res pa je, da je v dveh letih razvoj baterijske tehnike naredil odločne korake naprej in povsem možno je, da so tudi Francozi svoje napovedi izpred dveh let v vmesnem času tiho nadgradili. Ni kaj, počakajmo na jesen, ko se bodo Francozom povsem razvezala usta.

Avtomobilizem.com (Vir:Carscoops Foto: DS, Avtomobilizem.com)

Na fotografiji je prikazan model DS7 Crossback.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ne-strpnost na cesti
Toyota še vedno trdno verjame v tradicionalne hibride