Novice

Električni Mini prihaja leta 2019

Prvi trivratni električni Mini naj bi iz obrata Cowley v Veliki Britaniji zapeljal na ceste leta 2019.

Novo različico bodo izdelovali ob boku ostalih modelov Mini, toda električni pogon bo narejen v BMW-jevih obratih Landshut in Dingolfing na Bavarskem, kjer že sestavljajo pogonski sklop za i3. Prvi električni Mini naj bi imel po dosedanjih podatkih 400-kilometrski doseg.

Po Brexitu so se številni zbali, da bo BMW, zaradi ugodnejših ekonomskih pogojev, proizvodnjo preselil v Nemčijo, toda Britanci so si oddahnili – Mini ostaja doma. Kot je za Autocar povedal Peter Schwarzenbauer, vodja Minija, je leto 2019 ključno za prihod električnega modela, saj se bo takrat zgodil večji preskok v razvoju baterij. Z novimi baterijami bo prišel tudi daljši domet, ki je ključnega pomena za uspešnost vozila na trgu.

Električni Mini bo na voljo le s tremi vrati, z njim pa proizvajalec nadaljuje ofenzivo elektrifikacije vozil. Pred kratkim so namreč predstavili prvi priključni hibrid, Countryman S E Cooper. Oba modela bosta pripomogla k doseganju cilja, ki so ga pri skupini BMW zapisali v strategijo Next 100 – prodati 500.000 električnih vozil do leta 2025.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin električni avtomobil s krajšim polnjenjem in daljšim dosegom
Tudi Britanci napovedali zaustavitev prodaje avtomobilov s tradicionalnim motorjem na notranje zgorevanje