Novice

Električni Nissan Leaf bo dobil svojo športno izvedenko Nismo

Nissan bo na tokijskem avtomobilskem salonu prikazal koncept Leaf Nismo, ki bo racionalnemu električnemu modelu dodal športni pridih.

Ni trajalo dolgo, da so po predstavitvi nove generacije svojega uspešnega električnega modela Leaf pri znamki Nissan potrdili prihod športne različice Nismo. Prvi korak bo predstavitev koncepta Leaf Nismo v okviru avtomobilskega salona v Tokiu.

Koncept Leaf Nismo ima v primerjavi z običajnim modelom že na zunanjosti precej oblikovalskih posebnosti, ki so značilne za različice Nismo – tu so črni karoserijski dodatki in kontrastni rdeči poudarki na spodnjem delu vozila, velika športna lita platišča, poudarjene stilizirane reže za zajem zraka v sprednjem odbijaču in drugačne meglenke v tehniki LED.

Športna tematika se prenaša tudi v notranjost, z rdečimi obrobami ventilacijskih odprtin in na vratih, rdečimi kontrastnimi šivi oblazinjenja sedežev ter drugačno izvedbo volanskega obroča s prirezanim spodnjim robom.

 

Karoserijski dodatki po zagotovilih proizvajalca niso namenjeni le videzu, temveč naj bi bili v pomoč tudi pri izboljšanju aerodinamike, poleg tega pa so Leafu Nismo namenili športno naravnano vzmetenje in visokozmogljive pnevmatike, kar naj bi opazno vplivalo na krmiljenje. K bolj športnemu doživetju vožnje naj bi pripomogle še drugačne računalniške prednastavitve.

Avtomobilizem.com (Vir: Nissan, Car Advice. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeno družino Range Rover Sport je razširil prvi priključni hibrid
Pomlad 2018 bo mejnik za modele Cupra