Novice

Prenovljeno družino Range Rover Sport je razširil prvi priključni hibrid

Priključni hibrid ni le novost v družini Range Rover Sport, temveč gre tudi za prvi priključni hibrid v ponudbi modelov skupine Jaguar Land Rover.

Prenovljena družina Range Rover Sport je bila deležna posodobitve zunanjosti, kjer so takoj vidni nov prednji odbijač, drugačna maska in sprednja laserska žarometa v tehniki LED. V notranjosti so namestili novo infozabavno enoto Touch Pro Duo z dvema 10-palčnima zaslonoma na dotik, za večjo uporabnost pa dodali še dodatna mesta za polnjenje in funkcijo Activity Key, ki lastnikom omogoča odklepanje in zaklepanje avtomobila brez fizičnega ključa.

Največjo novost zagotovo predstavlja uvedba priključno-hibridne različice P400e, v kateri sta vgrajena dvolitrski štirivaljni bencinski motor družine Ingenium moči 221kW (300 KM) ter litij-ionska baterija (13,1 kWh), ki napaja elektromotor s 85kW (116 KM) moči. Skupna sistemska moč modela s stalnim štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom proizvajalca ZF znaša 297 kW (404 KM), najvišja navorska vrednost pa 640 Nm, s čimer priključni hibrid lahko z mesta do hitrosti 100 km/h pospeši v 6,7 sekundah ter doseže najvišjo hitrost 200 km/h. Vgrajena baterija omogoča do 51 km brezemisijske vožnje, sistem hitrega polnjenja pa jo lahko napolni v dveh urah in 45 minutah (običajno polnjenje traja sedem ur in pol).

Najhitrejša različica Range Rover Sport SVR s petlitrskim motorjem V8 bo z modelnim letom 2018 še malenkost močnejša (422 kW/575 KM) in hitrejša (4,5 sekunde iz mirovanja do hitrosti 100 km/h), k bolj prepričljivemu in dramatičnemu nastopu pa bo svoje dodala tudi povečana raba ogljikovih vlaken v detajlih zunanjosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Land Rover, Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenovljeno družino Range Rover Sport je razširil prvi priključni hibrid"


JG2
9 meseci 15 dni nazaj

Zanimiva bo primerjava hibrida z XC90 T8, saj ju poganja praktično enak sistem.

 
Mi smo zmagovalko že preizkusili, bi jo želeli tudi vi?
Električni Nissan Leaf bo dobil svojo športno izvedenko Nismo