Novice

Pomlad 2018 bo mejnik za modele Cupra

V zaključku poletja je bilo kar nekaj govoric o tem, da naj bi španski Seat športne modele Cupra spravil pod streho samostojne podznamke. Čeprav smo več besed na to temo pričakovali že na salonu v Frankfurtu, bo očitno treba še nekoliko počakati.

Znamka Seat je posebno pozornost in častno mesto na salonu v Frankfurtu  letos namenila Leonu Cupra R, ki ga bodo izdelali v omejeni seriji 799 enot. Že kakšen mesec pred salonom pa so začele v medijih krožiti govorice, da naj bi španska znamka v okviru koncerna Volkswagen nameravala oblikovati samostojno podznamko Cupra za najbolj vroče modele v ponudbi. Osnova za pogovore na to temo je bila avtorska zaščita novega logotipa ter imen Cupra ob nazivih modelov Tango, Salsa in Bolero, ki so jih v preteklosti nosili Seatovi športni koncepti v različnih segmentih.

Seat Cupra Press EventNa pogovoru z novinarji v Frankfurtu sta dr. Matthias Rabbe, izvršni podpredsednik za raziskave in razvoj, ter Wayne Anthony Griffiths, izvršni podpredsednik za prodajo in marketing, namenila kar nekaj besed zgodbi o uspehu modelov Cupra. Med drugim sta v pogovoru omenila, da so v njihov razvoj in proizvodnjo vključeni strokovnjaki, ki sicer izdelujejo dirkalnike, kar do določene mere pojasnjuje omejeno število enot. Prodajne številke kljub temu vztrajno naraščajo – leta 2014 so prodali 4.100 enot, medtem ko se je v letu 2016 številka več kot podvojila na 9.200 enot. Največje tržišče za modele Cupra je nedvomno Nemčija, kjer so lani prodali 5.000 enot.

Kljub temu, da smo potihem pričakovali najavo osamosvojitve znamke Cupra, se to zaenkrat ni zgodilo. Ob tem so vodilni Seatovi možje z izvršnim direktorjem Lucom de Meo na čelu složno napovedali več novic za pomlad 2018, predvidoma v času avtomobilskega salona v Ženevi. Rabbe in Griffiths sta v načrtih za prihodnost Cupre med drugim še omenila, da ostaja katalizator sprememb ter da ima precejšen potencial rasti v segmentu evropskega trga avtomobilov z močjo nad 147 kW (200 KM) ter ceno med 25 in 45 evrskimi tisočaki. V okviru treh glavnih stebrov strategije Cupra – produktov, znamke in distribucije – pa nameravajo v prihodnosti vzpostaviti mrežo izbranih pooblaščenih partnerjev.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Pomlad 2018 bo mejnik za modele Cupra"


Firediver
6 leta 6 meseci nazaj

In kaj bo to pomenilo za kupca, da bi se tega veselil in na to čakal?

 
Električni Nissan Leaf bo dobil svojo športno izvedenko Nismo
Finalisti izbora Autobest