Novice

Opel je potniški Vivaro preimenoval v Zafiro Life

Sodeč po objavljenih podatkih naj bi Zafira ostala zvesta svojemu poslanstvu, ki bo še razširjeno s sposobnostjo udobnega prevoza do devetih potnikov in možnostjo izbire električnega pogona.

Prve uradne fotografije novega Oplovega modela Zafira Life kažejo model, ki naj bi ga širši javnosti prvič predstavili 18. januarja na avtomobilskem salonu v Bruslju. V primerjavi s predhodnikom – potniško različico Vivara – je njegov videz modernejši in v skladu z zadnjimi oblikovalskimi smernicami. Prednja maska, sestavljena iz kombinacije črne plastike in pločevine, združuje reže hladilnika z žarometi, ki se iztekajo v lok nad prednjimi kolesi. Bočne linije zaključuje reža mehanizma za odpiranje stranskih vrat, ki se preko zadnjih luči izteka v zadek z masivnimi zadnjimi vrati. Nova Zafira Life naj bi bila na voljo v treh dolžinskih različicah, “Small” je dolga 4,60 metra, “Medium” meri 4,95 metra, “Large” pa je še 35 cm daljša (5,30 metra), pri čemer ima prva medosno razdaljo 2,93 metra, večji pa 3,28 metra. Zafira Life je zasnovana na platformi EMP2, kar je logično, glede na to, da je tudi Opel član skupine PSA. Enako platformo so uporabili tudi pri modelih DS 7 Crossback in Oplovem Grandlandu X.

Pri oblikovanju notranjosti so se oblikovalci držali klasičnega recepta in ponudili kabino, ki je ergonomsko in estetsko všečna, videz notranjosti pa poudarjajo dodatki iz kroma. Za podajanje informacij in zabavo bo poskrbel multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom. Na voljo bo več različnih konfiguracij postavitve sedežev, ki naj bi omogočale udobno vožnjo najmanj štirim in največ devetim potnikom. V primer večjih potreb za prevoz tovora pa naj bi bilo ob odstranjenih sedežih na razpolago 3.397 litrov prostora. V daljši različici bo za večje udobje na voljo tudi paket opreme Lounge, s katerim dobimo usnjene masažne sedeže spredaj in štiri usnjene sedeže z možnostjo rotacije zadaj. S paketom dobimo tudi premično mizo in 230 V električno vtičnico.

V novincu naj bi bilo na voljo tudi kar nekaj sodobnih asistenčnih sistemov, kot so prilagodljivi tempomat, pomoč pri zaviranju v sili, pomoč za ohranjanje voznega pasu, parkirna tipala in kamera za boljši pregled dogajanja za vozilom. Informacij glede motorizacije zaenkrat še niso razkrili, omenili pa so nameščen sistem nadzora oprijema IntelliGrip ter možnost izbire različice z Dangelovim štirikolesnim pogonom. Znano je še, da naj bi bila v letu 2021 na voljo tudi izvedenka s povsem električnim pogonom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Opel. Foto:Opel.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Opel je potniški Vivaro preimenoval v Zafiro Life"


5 leta 3 meseci nazaj

Ta ‘škatla’ se vozi kot osebni avto in je med najbolj prodajanimi velikoprostorci… Poglej statistiko, ali pa na ceste… Predvsem Spacetourer in Proace sta na veliko zastopana…

mavrica
5 leta 3 meseci nazaj

Prodaja novega “vivara” bo še slabša. Ta škatla se prodaja še pod 5 drugimi znamkami, a jih je zelo malo na cesti. Voznikov prostor je nepregleden (previsoka armaturka) in samo vozilo je veliko bolj utesnjeno v primerjavi s Traficom in Transporterjem.

5 leta 3 meseci nazaj

Ta ‘škatla’ se vozi kot osebni avto in je med najbolj prodajanimi velikoprostorci… Poglej statistiko, ali pa na ceste… Predvsem Spacetourer in Proace sta na veliko zastopana…

mavrica
5 leta 3 meseci nazaj

Ta škatla je v osnovi osebni avto, tako po motorju kot po podvozju. Glede statistike pa res nisem vedel, na cesti jih ne vidim.

 
Porsche 911 Cabrio sprva kot Carrera S in Carrera 4S
Sodelovanje Volkswagna in Forda verjetno preko meja dostavnikov