Novice

Električno vozilo za podeželske afriške ceste

Dejstvo je, da gre pri veliki večini električno gnanih avtomobilov, ki so trenutno na trgu, za precej sofisticirana in (še vedno) dokaj draga vozila. Avtomobilov s tovrstno pogonsko opcijo, ki bi bili primerni tudi v državah z manj urejeno prometno infrastrukturo, pa vsaj zaenkrat še ni na tržišču.

A le to bi se lahko že kaj kmalu spremenilo, saj se je na tokratnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavilo prav posebno vozilo z imenom aCar, ki je bilo prav posebej zasnovano za uporabo na podeželskih cestah v Afriki. Omenjeno vozilo je produkt razvoja Tehniške univerze v Münchnu, a je zaenkrat še v prototipni fazi.

Električno gnani aCar, ki se ponaša s štirikolesnim pogonom, je precej robustno oblikovan, zaradi česar mu ne bi smeli predstavljati pretiranih težav niti blatni kolovozi. Vozilo bo sicer imelo zgolj 50-kilometrski doseg v idealnih razmerah, a bo baterijo mogoče uporabiti tudi za druge namene (npr. upravljanje vitla, ipd.).

Tehniška univerza iz Bavarske je sicer že meseca julija opravila v Gani prva testiranja svojega električnega vozila, zaradi česar je moč pričakovati, da bodo kmalu začeli s proizvodnjo serijskega modela. Zanimiv avtomobil, ki ga bodo po vsej verjetnosti sestavljali v eni od afriških držav, naj bi stal manj kot 10.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto in video: Tehniška univerza v Münchnu.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hondin električni koncept Urban EV prijazno nagovarja okolico
Kdo vse parkira na mestih za invalide?