Novice

Hondin električni koncept Urban EV prijazno nagovarja okolico

Eden zanimivejših konceptov, ki smo si jih lahko ogledali na salonu v Frankfurtu, je Hondin električni koncept Urban EV. Ne le zato, ker je na pogled prikupen in prijazno komunicira z okolico, temveč tudi zato, ker so pri znamki zagotovili, da naj bi se že leta 2019 preselil v proizvodnjo.

Koncept Urban EV je zasnovan na povsem novi arhitekturi za električna vozila ter naj bi začrtal smer razvoja tehnologije in oblikovanja, ki se bodo pojavili na prihodnjih Hondinih električnih proizvodnih modelih.

“Ne gre za pogled v daljno prihodnost, proizvodna različica bo v Evropi leta 2019,” je koncept Urban EV  z besedami pospremil predsednik in izvršni direktor Honde Takahiro Hachigo.

Honda Urban EV Concept  (4)Ko govorimo o oblikovanju, se morda ne bi strinjali ali gre za pridih preteklosti ali za napoved sodobnih oblik, smo se pa ob ogledu malega mestnega vozilca v glavnem strinjali, da zaradi komunikacije z okolico na zunanjih zaslonih deluje izredno prijazno. Na prednjem delu je v središču maske osvetljen Hondin logotip, ki ga bomo v takšni obliki verjetno videli vse bolj pogosto. Sporočila na zunanjih zaslonih so interaktivna in omogočajo jezikovne prilagoditve, vsebujejo pa lahko pozdrave, nasvete za druge voznike na cesti ali informacije o stanju napolnjenosti baterije.

Pri znamki opisujejo zunanje oblikovanje s pridevnikoma “preprost in prefinjen” in čeprav tega morda sami niste opazili po prvem ogledu fotografij, zatrjujejo, da zaradi široke in nizke drže namiguje na športne vozne zmogljivosti. V informacijah sicer ni podrobnejših tehničnih podatkov, kljub temu pa smo izvedeli, da je v svojih kompaktnih zunanjih dimenzijah Urban EV 10 cm krajši od modela Jazz.

Honda Urban EV Concept  (6)Notranjost lahko sprejme do štiri potnike na dveh vrstah sedežev, oblazinjenje v naravnem materialu sive barve pa so oblikovalci dopolnili s sodobnimi elementi v videzu lesa, ki se ujemajo z videzom lebdeče armaturne konzole. Na njej, poleg volana, ni videti več kot nekaj gumbov, sicer pa jo definira več panoramskih informacijskih zaslonov, ki se nadaljujejo tudi na panelih vrat.

Avtomobilizem.com (Vir: Honda. Foto: Urška Radolović.)

 

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Hondin električni koncept Urban EV prijazno nagovarja okolico"


Tattoo-
6 leta 7 meseci nazaj

Moderna reinkarnacija Honde Civic MK2! 😉

meganer
6 leta 7 meseci nazaj

Mene pa spominja na Ritmota.

Firediver
6 leta 7 meseci nazaj

Izgleda kot slaba šala..oblika je zelo podobna golfu I/II, na sredini maske pa Honda znak. Me spominja na hude debate med mladeniči pred cca 15-20 leti, eni so bili za golfe, drugi pa za Civice (3./4. generacija), seveda VTEC…za kaj več itak ni bilo denarja

nered
6 leta 7 meseci nazaj

A se kdo vidi Jugeca xD

xxl
6 leta 7 meseci nazaj

Lahko je prva generacija golfa, najbrž so želeli reinkarnirat prvo generacijo Civica.

 
Zveza Renault – Nissan – Mitsubishi napoveduje ducat novih električnih modelov
Električno vozilo za podeželske afriške ceste