Novice

Evropski avto leta 2018

Žirija, ki jo sestavlja 60 avtomobilskih novinarjev, med katerimi je tudi slovenski predstavnik Sebastjan Plevnjak, je izbrala zmagovalca izbora Evropski avto leta 2018. Laskavi naziv si je priboril Volvov najmanjši križanec v ponudbi, model XC40.

Dan pred otvoritvijo avtomobilskega salona v Ženevi je žirija, ki jo sestavlja skupina novinarjev iz 23 evropskih držav, razglasila končnega zmagovalca izbora Evropski avto leta 2018. S 325 glasovi je zmago odpeljal Volvo XC40, ki je suvereno premagal drugouvrščeno Seat Ibizo (242) ter tretjeuvrščeno BMW-jevo serijo 5 (226 glasov).

Volvov model, ki bi lahko postal v bližnji prihodnosti najbolj prodajan avtomobil v znamkini paleti, je tako postal zmagovalec z eno največjih razlik v glasovih v zadnjih letih. Pri nas smo ga na predpremieri že lahko videli v Ljubljani, v naslednjem tednu pa se obeta tudi njegova uradna slovenska predstavitev.

“Nagrada za XC40 je prišla v najboljšem možnem trenutku. Volvo ima v svoji paleti prvič kar tri športne terence različnih velikosti. Model XC40 pa bo zagotovo precej pripomogel k nadaljevanju rasti, predvsem pa nas bo popeljal v izjemno hitro rastoči segment kompaktnih športnih terencev,” je ob razglasitvi izjavil  Håkan Samuelsson, predsednik in direktor Volvo Cars.

Med kandidati za Evropski avto leta (Car of the Year – COTY) so bili letos še Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroën C3 Aircross ter Kia Stinger kot edini predstavnik azijskih proizvajalcev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Evropski avto leta 2018"


JG2
6 leta 1 mesec nazaj

Suvereno. Čestitke.

 
Koncept I.D. Vizzion kot pogled v bodoči Volkswagnov vrh ponudbe
Prenovljeni Mercedes-Benzov razred C zapeljal v Ženevo