Novice

Prenovljeni Mercedes-Benzov razred C zapeljal v Ženevo

Mercedes-Benz je v Ženevo pripeljal osveženo limuzino in karavan razreda C.

Nemci so nadgradili zanje prodajno najpomembnejši model na raven ostalih aktualnih modelov.

Osvežitev modela je zunaj omejena na rahlo spremenjen sprednji del z drugačno masko motorja, preoblikovanim odbijačem ter novo grafiko žarometov. Zadaj je minimalno popravljen odbijač ter jasno videz združenih svetilk, katerih svetlobni podpis deluje zdaj bolj homogeno kot doslej. Serijsko sta vgrajena halogenska žarometa z dnevnimi sijalkami v LED tehniki. Za bolje opremljene različice oziroma proti doplačilu pa sta na voljo visoko zmogljiva LED žarometa. Za najzahtevnejše kupce ponujajo tako imenovane Multibeam žaromete LED, v katerih je vgrajenih po 84 posameznih LED diod, ki jih lahko za prilagoditev snopa različnim voznim okoliščinam prižigajo in ugašajo neodvisno eno od druge.

V kabini so nove predvsem barvne kombinacije in doplačljiv računalniški zaslon za merilnike, kot ga poznamo iz razredov S in E. Proti doplačilu si lahko voznik na barvnem visokoločljivem (1.920 × 720 pik) zaslonu prikaže podatke na tri različne načine (klasičen, športni ali progresiven), deloma pa se lahko prilagaja tudi vsebina prikazov. Komur ni mar za to, bo bral podatke s klasično oblikovanih merilnikov s številčnicama za hitrost in motorne vrtljaje ter z med njiju nameščenega 5,5-palčnega barvnega zaslona (383 × 600 pik).

Prenova je nekaj sprememb prinesla tudi pod motorni pokrov. Nov je agregat v Mercedes-AMG 43 4Matic, ki po novem iz trilitrskega šestvaljnika, s pomočjo dveh turbin, iztisne že 287 kW oziroma 390 KM in 520 Nm navora. Tako motorizirana limuzina pospeši do hitrosti sto kilometrov na uro v samo 4,7 sekundah, karavan potrebuje desetinko sekunde več. Drugi je v C 220 sveži dvolitrski turbodizel, ki v razred C prihaja iz svežega razreda E. Na spodnji strani bencinske ponudbe razreda C pa se nahajata motorizaciji C 200 in C 200 4Matic. Obema je osnova 1,5-litrski turboštirivaljnik, podprt s tako imenovanim EQ boostom. Prvi s 135 kilovati (184 KM) že sam po sebi ni ravno podhranjen, a naj bi mu elektropodpora zagotavljala 10 pomožnih kilovatov moči, ki se preko jermenskega pogona vključijo v igro pogona uvodnih nekaj trenutkov pospeševanja, ko turbina še nima polne sape.

Prodaja po Evropi steče praktično takoj po zaprtju salona v Ženevi. Cene za slovenski trg še niso poznane, a zelo verjetno te ne bodo bistveno drugačne kot doslej.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropski avto leta 2018
Leta 2019 prihaja Porsche Mission E Cross Turismo